De rechtbank van Amsterdam heeft Jawed S. tot 26 jaar en acht maanden cel veroordeeld en het betalen van ruim 2,8 miljoen euro aan de slachtoffers. Dit voor het plegen van een terroristische aanslag. Onder de slachtoffers waren twee Amerikaanse toeristen die beiden door diverse messteken zwaargewond raakten en drie agenten die door hem werden bedreigd. Het speelde zich af op de klaarlichte dag van 31 augustus 2018 op Amsterdam centraal station. Volgens de rechtbank was er sprake van twee pogingen tot moord met een terroristisch oogmerk. “Hij wilde de Nederlandse bevolking vrees aanjagen”, sprak de rechter uit in de rechtszaal.

Jawed S. is een twintigjarige uitgeprocedeerde asielzoeker uit Duitsland, die op de bewuste dag vanuit Duitsland de trein naar Amsterdam nam om wraak te nemen voor uitlatingen van Geert Wilders. De politicus had een spotprentenwedstrijd over de profeet Mohammed aangekondigd en volgens de Afghaan beledigde Wilders daarmee de islam.

Uit het vonnis valt te lezen dat er een schadevergoeding van ruim 2,8 miljoen euro aan een van de slachtoffers ten deel valt. Die man liep een dwarslaesie op en zit waarschijnlijk de rest van zijn leven in een rolstoel. Aan de andere Amerikaan moet hij meer dan 38.000 euro betalen. Dit kan de islamitische terrorist niet betalen, maar de Nederlandse staat schiet de vergoedingen voor slachtoffers van geweldsmisdrijven en zedendelicten helemaal voor. Of dit geld ooit nog terugkomt valt ernstig te betwijfelen.

De naar Nederlandse begrippen zware straf komt, omdat Jawed S. tijdens zijn proces nooit spijt betuigd of berouw getoond heeft, maar juist herhaaldelijk aankondigde dat hij weer hetzelfde zal doen als zijn islamitisch geloof opnieuw zou worden beledigd. Daarmee is het risico op herhaling zeer hoog en de rechtbank besloot dat ook dat de maatschappij zo lang mogelijk tegen de man moet worden beschermd.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d