Gisteren stak een 19-jarige Afghaan met Duitse verblijfsvergunning op Amsterdam centraal station in op willekeurige reizigers, de politie moest daarop ingrijpen en schoot de man neer. Deze actie had als gevolg een drietal gewonden, waaronder de dader zelf. Over het motief heeft de politie voorlopig nog niets medegedeeld, maar terrorisme wordt niet uitgesloten, iets dat gezien de wijze waarop de steekpartij verliep wel voor de hand ligt. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft zich voorlopig ook nog van elk commentaar onthouden.

De informatie die op dit moment naar buiten is gekomen vanuit de Amsterdamse driehoek van politie, justitie en gemeente, is dat ze mee hebben gedeeld dat de verdachte rond het middaguur twee mensen willekeurig neerstak. Beide personen zijn zwaar gewond geraakt, maar verkeren buiten levensgevaar. Op de dader heeft de politie gericht geschoten en deze is in het onderlichaam geraakt en heeft het zodoende ook overleefd.

Het is dus nog onduidelijk of het hier om terrorisme gaat, echter de Amsterdamse politie houdt hier wel rekening mee, maar geeft in de pers dan weer geen commentaar op vragen waarom ze dit dan doen. Eveneens is niet duidelijk of dit het hier om een vluchteling gaat, daar zijn wel gesprekken over met de Duitse autoriteiten, maar tot op heden is hier nog niets over naar buiten gekomen.

In mei van dit jaar was Den Haag het toneel van een soortgelijke steekactie. Ook hier waren drie zwaargewonden te betreuren. Een verschil is dat het in Den Haag snel duidelijk werd dat het om een islamitisch terrorisme ging, omdat de dader dit zelf aankondigde alvorens hij op mensen instak.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d