Showproces tegen Geert Wilders gaat gewoon verder

Het hoger beroep in de zaak tegen PVV-voorman Geert Wilders om zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraak gaat gewoon verder, dat kwam deze week naar voren gedurende de rechtszaak. Zijn advocaat Geert-Jan Knoops had het gerechtshof verzocht om het Openbaar Ministerie (OM) niet-ontvankelijk te verklaren. Het hof zag geen reden om te stoppen en vindt dat de zaak verder kan gaan, dit tot grote ontsteltenis van Geert Wilders, die de beoordeling van de rechters eenzijdig en onbegrijpelijk noemde.

De reden voor het verzoek het OM niet-ontvankelijk te verklaren door de advocaat van de verdediging is dat uit documenten naar voren is gekomen dat er wel degelijk sprake was van politieke inmenging in het proces. Dit door medewerkers van het ministerie van Justitie en toenmalig minister Ivo Opstellen (VVD). Men heeft met het OM over de zaak gesproken, onduidelijk is wat er precies is gezegd en besloten.

Een heel opvallende opmerking viel gedurende de rechtsgang nog te horen van de kant van de aanklager toen advocaat-generaal Mr. Van Roessel zei dat het OM inderdaad in de uitspraken van Wilders geen strafbare handelingen zag: “maar daar kan de rechter anders over denken. In het kader van de rechtsvorming vonden we het van belang dat daarover een uitspraak zou komen”.

2 comments

  1. De zogenaamde “rechters”,die hun eigen volk verraden zouden als “collaborateurs” moeten gevonnist worden.
    Voorwaar,ooit zal dat ervan komen.
    Echter spijtig genoeg zal dat gebeuren in het kader van een onvermijdelijke burgeroorlog.

  2. Misselijkmakend…..dit gekonkel op RECHTBANKEN……hier kunnen ze trauwens òòk wat van.Mart Brasil.

Comments are closed.