Het digitale platform voor het verspreiden van videobeelden YouTube heeft op vragen van nieuwsmedium TheVerge laten weten de laatste maanden massaal inhoud van gebruikers te hebben verwijderd. Het gaat maar liefst om 17.000 videokanalen, meer dan 100.000 losse video’s en over de 500.000 reacties. Deze verdere versmalling van wat mogelijk is aan het verspreiden van beelden is een gevolg van nieuw beleid dat is ingevoerd in juni van dit jaar. YouTube noemt dit zelf onderdeel van ‘voortdurende werk van het aanpakken van haat’.

YouTube spreekt van het tegengaan van haatzaaien om mensen te beschermen tegen schadelijke inhoud. Het bedrijf werkt hiermee samen met beleidsmakers en de burgermaatschappij over heel de wereld, om paal en perk te stellen aan de verspreiding van digitale, gewelddadige en extremistische inhoud. Deze ‘haatzaaiende inhoud’ moet men ruim op vatten, want ook het bekritiseren van ‘zeer uitvoerig bewezen gewelddadige gebeurtenissen’ vallen onder de censuur en ook deze inhoud haalt YouTube weg.

Enkele dagen terug werd op ReactNieuws door Éordred gewezen op de recente en voorname slachtoffers van dit beleid. Daaruit valt te distilleren dat er sprake is van een grote willekeur in de censuur, die zelfs nog ver buiten de voorbeelden en termen van YouTube zelf gaat. Ook de identitairen die met goed onderbouwde kritiek op het immigratiebeleid van onze regeringen komen, of liberalen die juist bezig zijn met de vrijheid van meningsuiting, ontkomen niet aan de censuurmachine.

Het is echter niet zo dat YouTube hiermee alleen staat, want ook andere grote websites volgen eenzelfde koers. Voorbeelden hiervan zijn de sociale media Facebook en Twitter, die onder vaag ingeklede kreten als haatzaaien soortgelijk censuurbeleid hebben doorgevoerd.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “YouTube censureert massaal inhoud sinds invoering nieuw beleid”

  1. Sjun Demartelaere

    Gelukkig krijgen er al alternatieven voor YouTube als BitChute vorm

  2. De PoCo-censuur Lobby wurgt “Vrijheid van Meningsuiting” = Free Speech

Trending

%d