De islamterrorist Malek F. die in 2018 voor het gebouw van de Haagse Hoge School in Den Haag drie mensen met meerdere messteken zwaar heeft verwond, is door de rechtbank Schiphol deze week veroordeeld tot terbeschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging voor onbepaalde tijd. Hij werd volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en heeft daarom geen gevangenisstraf gekregen. Hoewel deze daad deed denken aan een terroristische aanslag – Malek riep ‘Allahoe akbar’, wat ‘allah is groot’ betekent, alvorens hij op mensen in begon te steken – was het volgens de rechter niet vast te stellen dat het hier daadwerkelijk om terrorisme gaat.

Malek kwam oorspronkelijk uit Syrië en is rond de tijd van Angela Merkels oproep om naar Europa te komen, via een van de migrantenroutes in Nederland beland. Hij is vermoedelijk net als andere islamterroristen in een van de salafistische moskeeën tot dergelijke opvattingen gekomen. In Den Haag zitten er een aantal, Malek bezocht er één vlak in de buurt van waar hij drie mensen neerstak en hen daarmee voor de rest van hun leven verminkte. De geraadpleegde deskundigen in deze zaak bewogen de rechter echter om Malek te beoordelen als een ‘verwarde man’.

Het oordeel van de rechtbank kwam ondanks de tegenstrijdige verklaringen van Malek, zo liet hij zowel weten de hoop te hebben te worden gedood door politiekogels tijdens de steekpartij, als dat hij pas uit zijn verwarring zou zijn gekomen door de politiekogels. Feit is wel dat hij eind 2017 de islam en de koran op de letter ging volgen en niet langer aan het feesten was. Daarnaast was hij eerder van plan geweest om te gaan moorden, maar stond hij voor de Haagse Nieuwe Kerk tweemaal voor een dichte deur, waarmee dit niet doorging.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d