In de gemeente Westland bieden drie meerderheidspartijen verzet tegen het besluit van Arie Slob, de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, om de Turks-islamitische basisschool Yunus Emre overheidssteun toe te kennen. Het besluit zal bij de Raad van State middels een beroepsschrift worden aangevochten. In een bizarre zet hebben de landelijke partijen uit de raad deze week een open brief aan de minister geschreven om dit besluit van de meerderheid af te keuren en te betreuren.

De drie lokale partijen in het Westland (Westland Verstandig, LPF Westland en GemeenteBelang Westland) zien de komst van een islamitische basisschool niet zitten omdat dit de integratie van de allochtone kinderen niet ten goede zou komen. De partijen hebben een meerderheid en zijn voornemens om alles uit de kast te halen om dit tegen te gaan en hiervoor alle mogelijkheden te benutten.

Daarmee is de zaak dus zeker nog niet afgedaan, want de partijen kunnen het lastig maken voor de Turks-islamitische scholengemeenschap Yunus Emre om een eerste school te verkrijgen in het Westland. De eerste stap is om het besluit van minister Slob bij de Raad van State aan te vechten, maar daarna moet er nog een locatie worden gevonden. Hier zou men bij de toewijzing of goedkeuring dwars kunnen liggen.

Nu minister Slob afgelopen woensdag de Yunus Emre basisschool in het Plan van Scholen heeft opgenomen, moet de gemeente betalen voor een schoolgebouw, het eerste schoolmeubilair en het eerste lesmateriaal. Om dat in gang te zetten moet de stichting Yunus Emre uiterlijk 1 maart 2020 een huisvestingsaanvraag indienen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Lokale gemeenteraad biedt verzet tegen islamiseringsdrang minister Slob”

  1. Marcel Melkebeke

    Reactie van organisatorische aard.
    Het is zeer onverstandig om betaling via bancontact niet te voorzien.
    Ik heb geen creditcard ,ook geen paypal en kan dus niet betalen.Sorry.

Trending

%d bloggers liken dit: