In de laatste nieuwsbrief van Stichting Taalverdediging wijst de organisatie wederom op het ontwerp voor wijziging van de Wet op het Hoger onderwijs die op korte termijn in de Tweede Kamer zal worden behandeld. Met deze wijzing wil minister Van Engelshoven (D66) namens de Nederlandse regering de laatste beperkingen wegnemen om engels op universiteiten te onderwijzen. De voornaamste verdediger van de Nederlandse taal vreest dat in de Tweede Kamer voldoende steun is voor deze volgende verengelsingsslag van het onderwijs, maar wellicht kan de wetswijziging dan nog stranden in de Eerste Kamer.

Taalverdediging spreekt van een laatste waarschuwing in het hoofdredactioneel commentaar, gezien de ernstige situatie die nu al in het hoger onderwijs heerst. De universiteiten trekken zich eenvoudig niets van de huidige wetstekst aan en met deze wetswijziging is het hek helemaal van de dam. De universiteiten mogen dan helemaal zelf bepalen in welke taal wordt lesgegeven.

Men verwacht in de Tweede Kamer sowieso geen ondersteuning van de populistische partijen, als de SP, PVV en het FvD, die eerder blijk gaven het engels in het hoger onderwijs juist te willen terugdringen. De liberale partijen als GroenLinks, D’66 en de VVD zijn voorstander en via nader onderzoek verwacht Taalverdediging van christelijke partijen niet veel goeds, hoewel er door hen nog geen officiële positie is ingenomen.

In de Eerste Kamer wordt verwacht dat de plannen weleens kunnen stranden, omdat hier nogal wat onberekenbare partijen zijn die dit tegen kunnen houden en daar is voor velen ook de hoop op gericht. Mocht dit zo zijn, dan heeft het waarschijnlijk nog een extra gevolg, Beter Onderwijs Nederland zal dan de voorgenomen procedure bij de rechtbank kunnen beginnen om af te laten dwingen dat de dan weer geldende oude wetstekst gehandhaafd zal worden.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Wijziging Wet op het Hoger onderwijs geeft universiteiten vrije hand om enkel in het engels te onderwijzen”

  1. Lingua Flamenca

    Gelukkig hebben wij “Taalwetgeving” al geraakt die elastiek stilaan veel te veel uitgerekt.

  2. Het is een wonder, dat het nog niet in het Turks, Arabisch of Afrikaans gebeurd, belachelijk, schaf dan het Nederlands helemaal maar af!

    1. Kees, Koos, Truus en Miep, Politiecorrecterdam

      Jan want nou benne we wel helemaal PoCo-besodemieterd hier in Holland

Trending

%d