Vier relschoppers PEGIDA-demonstratie gearresteerd, brandend voorwerp bij politiekantoor Eindhoven

De politie van Eindhoven maakt melding van de arrestatie van 3 mannen die worden verdacht van ‘openlijk geweld tijdens de PEGIDA-demonstratie op zondag 26 mei 2019 in Eindhoven’. Een vierde persoon heeft zichzelf op het bureau aan de Mathildelaan in Eindhoven gemeld. Op dezelfde dag van de bewuste demonstratie van PEGIDA, zo is nu bekend gemaakt, werd ook een brandend voorwerp naar de deur van dit politiekantoor gegooid. Er is hierbij nog niemand opgepakt.

Tijdens recente demonstraties van PEGIDA bij de salafistische Al Fourqaan-moskee kregen activisten te maken met Turkse jongeren die hen met geweld de mogelijkheid ontnamen om hun mening te uiten. Ze gooiden stenen en eieren naar zowel de politie als de activisten, tijdens de ongeregeldheden werden toen een tiental personen gearresteerd. De lokale politie gaat nu nog achter een aantal andere relschoppers aan, maar of de politie ook achter alle relschoppers aangaat die PEGIDA in juni meerdere keren belaagden is vooralsnog onduidelijk.

Men zegt alvast duidelijke beelden te hebben van een aantal relschoppers en ze kunnen zich tot 5 juli melden, daarna publiceert de politie de beelden. De politie heeft ook beelden op de webstek gezet van de persoon die een brandend voorwerp naar het politiekantoor gooide. Het brandende voorwerp kwam tegen een daar geplaatste, staande sigarettenasbak aan en viel kapot op de grond. Zowel over het doel als de dader is voorlopig nog niets bekend.