Tijdens een manifestatie gisteren in Eindhoven zijn alle activisten van de patriottische beweging PEGIDA door de politie aangehouden. Ook zeker een tweetal journalisten van het ANP zijn opgepakt, ondanks dat ze een perskaart toonden. De organisatie wilde wederom bij de salafistische Al Fourqaan-moskee een protestgeluid laten horen. Tientallen aanwezige Turkse jongeren kwamen opdagen om dit te verhinderen en bekogelden de PEGIDA-activisten met bakstenen en eieren, wat voor grote chaos zorgde, de politie heeft de Turken zonder proces-verbaal laten vertrekken.

Na ongeveer een kwartier in de buurt van de moskee te hebben gelopen werden de activisten van PEGIDA aangehouden en met de politiebus afgevoerd. De Eindhovense politie liet weten dat alle personen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. De activisten waren bezig met het verspreiden van folders in de buurt, op enkele straten van waar de moskee zich bevindt. Ook de voorman van de organisatie Edwin Wagensveld was daarbij.

Wagensveld liet al ter plekke weten niet zomaar de gewelddadigheden van de Turkse jongeren te pikken. Hij zou aangifte tegen de stenengooiers gaan doen bij de politie. Daarbij liet de onverschrokken voorman van PEGIDA weten volgende week terug te komen naar Eindhoven om wederom te proberen gebruik te maken van zijn grondrecht.

Burgemeester Jorritsma had geen toestemming gegeven aan PEGIDA om op de zaterdagmiddag een protestactie in de stad te houden. Jorritisma tobt al weken met het gegeven dat de grondwet Nederlanders het recht geeft om vrij hun mening te uiten en tracht dit te beperken als reactie op agressieve Turken die dit niet zien zitten. PEGIDA wil bij de salafistische moskee demonstreren om daar hun standpunten kracht bij te zetten.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Activisten PEGIDA wederom aangevallen in Eindhoven, politie pakt hen én journalisten op”

  1. […] recente demonstraties van PEGIDA bij de salafistische Al Fourqaan-moskee kregen activisten te maken met Turkse jongeren die hen met geweld de mogelijkheid ontnamen om hun mening te uiten. Ze gooiden […]

  2. […] activisten van PEGIDA proberen in de buurt van de moskee al wekenlang normaal te demonstreren en folders uit te delen, maar worden […]

  3. Turken mogen nattuurlijk wel bij RK en protestqntse kerken demonstreren, of zelfs in de fik steken!

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading