Op de zaterdagmiddag 15 juni kreeg de patriottische beweging PEGIDA eindelijk goedkeuring van de burgemeester van Eindhoven om in de stad te protesteren. De organisatie wilde folders uitdelen voor de deur van de salafistische Al-Fourqaan Moskee, dit liep door de wan-organisatie van de lokale politie uit de hand. Gewelddadige Turken waren gekomen om protesten de kop in te drukken. Ook enkele fotografen werden aangevallen. De politie van de stad keek toe en uiteindelijk werd voorman Edwin Wagensveld van PEGIDA door hen afgevoerd.

Al enkel weken tracht PEGIDA normaal te betogen in een wijk van Eindhoven die nog steeds op het Nederlands grondgebied ligt en waar ook de Nederlandse wetten zouden moeten gelden. De eerste maal werd een demonstratie voortijdig afgebroken vanwege de geweldsdreiging van Turkse buurtbewoners. Daarna werden alle demonstratieverzoeken afgekeurd door burgemeester John Jorritsma en hij gaf daarvoor diverse redenen, die later door de Nationale Ombudsman naar de prullenmand werden verwezen.

Bij de protestactie van zaterdag heeft het bestuur van de stad bewust weinig politie ingeschaald, ondanks dat men op de hoogte was van een dreiging van dezelfde Turkse geweldsgebruikers. Die konden zaterdag fotograven en activisten van PEGIDA, waaronder vrouwen en oude mannen, aanvallen. De politie van Eindhoven heeft via twitter laten weten dat niemand is opgepakt.

Wagensveld sprak via zijn twitteraccount zijn verbazing uit over de rol van de politie. Dat de activisten werden aangevallen door moslims, bij Al-Fourqaan moskee en dat hij door de politie werd meegenomen. De politie deed de geweldsoproepen van de Turken af als een ‘feestje’. Toch is Wagensveld niet geïntimeerd door dit alles ‘Volgende week komen we weer!’ laat hij weten.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d