Nationale Ombudsman tikt Eindhovense burgemeester op de vingers over demonstratieverbod PEGIDA

Op de Brabantse Omroep laat de Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen weten het oneens te zijn met de keuze van de Eindhovense burgemeester John Jorritsma om PEGIDA niet te laten demonstreren in de stad. Van Zutphen veegt de vloer aan met de argumenten vanuit het Eindhovens bestuur en is heel duidelijk in zijn oordeel dat het recht op demonstratie voor behoort te gaan. Edwin Wagensveld van PEGIDA reageert via twitter verheugt over deze mededeling.

De demonstratie van PEGIDA moest vorige maand onder druk en geweld eerder afgebroken worden en hierna zwichtte de burgemeester van Eindhoven onder druk van deugliberalen en verdere geweldsescalatie door moslimjongeren om demonstraties van PEGDIA niet langer toe te staan. Het afschaffen van dit grondrecht komt nu dus op zware kritiek te staan van de Nationale Ombudsman, die o.a. uitlegt dat;

“Er moet goed gekeken worden of we Pegida toch niet op een andere manier de kans kunnen geven om dat grondrecht uit te oefenen.”

Daarbij wijst van Zutphen ook naar de groepen die grondrechten van mensen willen inperken en hoe ze werken;

“Als je maar een grote mond hebt, kun je dus voorkomen dat een ander zijn grondrecht uitoefent. Daar gaat het fout.”

Aan de reactie van de Nationale Ombudsman valt op dat hij één voor één gehakt maakt van de argumenten van de Eindhovense burgemeester om het recht op demonstratie in zijn stad met voeten te betreden. Daarnaast weet de Ombudsman wel dat de problemen en alle onrust volledig liggen bij de tegendemonstranten en niet aan PEGIDA te wijten zijn.

4 comments

  1. Er is in zowat elke Nederlandse gemeente een groot gebrek aan Nederlandse dienders. Dat is m.i. de echte reden dat die Eindhovense burgemeester schielijk zijn keutel weer introk met de demo van Pegida. Hij had m.i.veel beter defensie om hulp moeten vragen samen met defensiedrones die vanaf 500 meter hoogte geruisloos en onzichtbaar zijn. Dan kunnen de lokale dienders in alle rust vanuit de comfortabele kantoorstoel het spektakel op het computerscherm volgen en instructies commanderen.

Comments are closed.