Vorige week verbood John Jorritsma de patriottische beweging PEGIDA om te demonstreren in zijn stad. PEGIDA zou te laat een aanvraag hebben ingediend en er dus onvoldoende tijd zijn om alle veiligheidsvragen voldoende te beantwoorden. De oppositiepartij in de gemeenteraad van Eindhoven (twee zetels) Lijst Pim Fortuyn Eindhoven bekritiseert de keuze van de burgemeester om de demonstratie te weigeren en spreekt van een smoes en de LPF vindt het ook opvallend dat andere demonstraties wel gewoon doorgang mogen vinden.

In een artikel dat op de webstek van de partij is verschenen, stelt men de vragen; Wie is de baas in Eindhoven? De gemeenteraad, de burgemeester, of onderwerpen wij ons nu al aan de islam? Vanwege de beslissing van de burgemeester lijkt het er inderdaad op of men zwicht voor de druk en het geweld van de moslimjeugd om op die gronden demonstratie van PEGIDA te verbieden.

De LPF Eindhoven formuleert dat als volgend;

Maar Pegida kondigde een nieuwe demonstratie aan en nu komt de burgemeester die verantwoordelijk is voor de Openbare Orde en Veiligheid met een smoes om Pegida te weigeren.

De LPF vindt het bovenal in tegenspraak met eerdere keuzes van de burgemeester, die extreemlinkse demonstranten naast een sinterklaasoptocht alle ruimte gaf wat tot een botsing leidde met inwoners van de stad en nu terugkrabbelt als er sprake is van pressie en geweld wanneer er tegen een salafistische moskee wordt gedemonstreerd.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: