De burgemeester van de Brabantse stad Eindhoven besloot deze week om een streep te zetten door een demonstratieaanvraag van de patriottische beweging PEGIDA. Burgemeester John Jorritsma gaf geen toestemming voor de betoging, met daarbij als hoofdreden onvoldoende tijd te hebben om een goed besluit te nemen. Op de achtergrond speelt de druk van extreemlinks en zwaar moslimgeweld tijdens een vorige demonstratie. Het is een verdere ontwikkeling in Nederland die het moeilijker maakt voor dissidenten om te demonstreren en het demonstratierecht verder inperkt.

Uit de verklaring van Jorritsma blijkt dat de burgemeester zwicht voor druk en het geweld van de moslimjeugd, want het afkeuren van de aanvraag van PEGIDA komt; “Onder meer omdat er op korte termijn veel inzet van hulpdiensten nodig is, gezien de ongeregeldheden bij de vorige Pegida-demonstratie van 26 mei.”

Een tegendemonstratie kon wel doorgang vinden en mocht in alle gezelligheid gebeuren, zo’n 100 deugmensen, salafisten en extreemlinkse linkse activisten kwamen demonstreren ‘tegen haat’. De woordvoerder van de facebookbladzijde we are 1 liet o.a. horen dat ze vindt dat de demonstraties van PEGIDA door dat gemeente verboden moeten worden en demonstranten Eindhoven niet binnengelaten dienen te worden.

De opzichte inperking van het demonstratierecht door een vertegenwoordiger van de Nederlandse overheid is niet heel opmerkelijk. Het zwichten voor geweld en pressie lijken trends te zijn die passen bij een breder beleid waarbinnen ook het blokkeren van accounts op de sociale media past. Deze uitholling van de democratische rechtstaat komt voor een groot publiek wel zeer helder aan het licht door de activiteiten en demonstraties van PEGIDA.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Eindhovense burgemeester verbiedt demonstratie PEGIDA, extreemlinks neemt het op voor salafisten”

  1. […] Vorige week verbood John Jorritsma de patriottische beweging PEGIDA om te demonstreren in zijn stad. PEGIDA zou te laat een aanvraag hebben ingediend en er dus onvoldoende tijd zijn om alle veiligheidsvragen voldoende te beantwoorden. De oppositiepartij in de gemeenteraad van Eindhoven (twee zetels) Lijst Pim Fortuyn Eindhoven bekritiseert de keuze van de burgemeester om de demonstratie te weigeren en spreekt van een smoes en de LPF vindt het ook opvallend dat andere demonstraties wel gewoon doorgang mogen vinden. […]

Trending

%d