Het is uiteindelijk zover, de baanbrekende documentaire Borderless (Grenzeloos) van de Canadese journalist Lauren Southern staat op het internet. Tenminste voor zolang dit duurt, want YouTube heeft inmiddels de beelden al een keer verwijderd. Southern behandelt in de documentaire de immigratie-invasie vanuit Afrika naar Europa en het onvermogen van de Europese Unie-bestuurders om de buitengrenzen te beschermen. De volledige film duurt anderhalf uur en is enkel in de Engelse taal te beluisteren.

Lauren Southern en haar ploeg zijn zes maanden in de crisisgebieden van de Europese Unie geweest, met als resultaat de meest omvangrijke documentaire over de kwestie van de EU-buitengrenzen. In februari van dit jaar was de journaliste al in het Europees Parlement op verzoek van het Britse lid van het EP Janice Atkinson en presenteerde daar voor zo’n 60 parlementariërs haar belangrijkste bevindingen.

Ondanks het vakkundige verhaal en een kwalitatieve documentaire, heeft YouTube toch al een keer de film verwijderd. Southern maakt gebruikt van een reserve YouTube kanaal en het is de vraag hoelang deze hierop wel mag blijven staan. Direct bekijken maar, voordat de censuur weer toeslaat.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d