De definitieve voorspelling na middernacht van de peilers van GeenPeil geven weer dat de pro-EU partijen het goed hebben gedaan. Er bovenuit springt de PvdA van lijsttrekker Frans Timmermans die met 18,2 procent recht zouden hebben op zes zetels. Dat zou dan een verdubbeling zijn van het aantal zetels dat men nu inneemt. Daarachter volgen de VVD en het CDA met beide vier zetels. Rond de 41 procent van de Nederlandse kiesgerechtigden is donderdag naar de stembus gegaan om 26 Nederlandse Europarlementariërs te kiezen. De definitieve uitslag wordt zondagavond verwacht, nadat in alle lidstaten van de Europese Unie is gestemd.

De EU-kritische stemmen lijken vooral te gaan naar het Forum voor Democratie met drie zetels en niet naar de PVV of de Socialistische Partij, die als de voorspelling correct is beiden helemaal niemand als afgevaardigde naar Brussel mogen sturen. Het lijkt erop dat een behoorlijk deel van de EU-kritische stemmers thuis zijn gebleven en dus zelfs niet de moeite hebben genomen om naar de stembus te gaan en een van de partijen met dergelijke ideeën te belonen.

Daarentegen zijn de pro-EU partijen er wel in geslaagd om hun kiezers te mobiliseren. Gezien de hogere opkomst van boven de 40 procent, hoog in vergelijking met voorgaande jaren, zijn met name uit deze hoek de kiezers wel gaan stemmen. Hier profiteren de historische kartelpartijen (PvdA, VVD, CDA) duidelijk van en minder de hysterische EU-liefhebbers van D’66. GroenLinks doet het daarnaast goed, ongetwijfeld ook vanwege de reclame die de partij rondom de klimaatkwestie in ruime mate van de pers heeft ontvangen.

Het gevolg van een dergelijke uitslag is dat vanuit Nederland een signaal komt dat de huidige koers van de EU mag worden voortgezet. De Partij van Europese Sociaaldemocraten (PES) zouden er zes zetels bijkrijgen en hetzelfde aantal geldt dan voor de Partij van de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE). Een ander bijgevolg zal vermoedelijk zijn dat Frans Timmermans van de PvdA de uitslag gebruikt om een nog betere baan voor zichzelf te bemachtigen binnen de EU-bureaucratie.

Uitslag in percentages via GeenPeil;

VVD 14,74% (4)
FvD 11,42% (3)
CDA 12,52% (4)
PvdA 18,24% (6)
GroenLinks 10,94% (3)
D66 6,81% (2)
PVV 3,65% (0)
ChristenUnie-SGP 6,69% (2)
SP 3,54% (0)
PvdD 3,93% (1)
50PLUS 3,87% (1)
DENK 1,19% (0)
Volt 1,89% (0)
Jezus LEEFT 0,15% (0)
De Groenen 0,19% (0)
Vanderegio-Piratenpartij 0,22% (0)

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Definitieve voorspelling #EP2019: PvdA wint fors, FvD op 3 en PVV niets”

  1. Gelukkig hebben de nsbers in Nederland gekozen voor meer EU. Meer islam meer asielparasieten en hogere energielasten. Hopelijk komen velen van u in grote problemen. Hopelijk krijgt u zes afganen als buren. Huichelaars en wegkijkers synoniem voor de Nederlander.

  2. ( List & bedrog ) stemmen heeft geen zin ze ligen en bedrigen de boel niemand gelooft dit eu is een maffia bende die Europa in de uit verkoop zet rip Nederland snik
    ps mij meening.

Trending

%d