Meteen na het uitbreken van de brand in de Notre Dame-kathedraal in Parijs, Frankrijk, werd er door verontwaardigde burgers gemeld, dat het nieuws op nieuwswebsites in de moslimwereld op applaus en gejuich werd onthaald.  Dat werd geuit door het massaal aanklikken op Facebook van de reacties ‘vind ik leuk’, de lachende smiley van ‘grappig’ en zelfs het hartje van ‘geweldig’.

De staatsomroep VRT krijgt elk jaar 150 miljoen euro belastinggeld, maar tot op vandaag, drie dagen na de ramp, is geen enkele journalist van de staatsomroep erin geslaagd aan dat hoogst relevante feit aandacht te besteden.  Meer nog, VRT-‘specialist sociale media’ Tim Verheyden begrijpt niet wat een lachende Facebooksmiley wil zeggen…

Maar wat de VRT niet kan en wil doen, dat doet REACT.  Wij gingen eens kijken naar de aankondiging van het nieuws op de Facebookpagina van Al Jazeera.  Het ‘Al Jazeera Channel’ mogen we toch wel als representatief voor de islamitische wereld beschouwen: het heeft maar liefst 23 miljoen paginalikes, en is als het ware de ‘islamitische CNN’ (alhoewel CNN intussen door de domme aanvallen op President Trump kompleet is weggezakt, maar dat is een ander verhaal.)  Al Jazeera zendt uit vanuit Qatar, bereikt dagelijks tientallen miljoenen kijkers over de hele wereld, en wordt bij ons verdeeld door o.a. Telenet.

De Facebookpagina levert bij het brengen van het nieuws over de brand in Notre Dame volgende screenshot op:

Onderaan links ziet men, dat intussen 988 mensen gereageerd hebben op het nieuws.

Vervolgens klikken we door naar de inhoud van die 988 reacties, en dat levert dit resultaat op:

Van de 988 reacties zijn er slechts 15 die dat droevig vinden, slechts 9 die daardoor ‘boos’ zijn, en slechts 7 die daardoor verbluft zijn.  Dat zijn er samen 31 die een negatief gevoel hebben bij de brand in Notre Dame.  Daar tegenover staan er 735 die het leuk vinden;  188 die het grappig vinden;  en 35 die het geweldig vinden.  Dat zijn er samen 958 die een positief gevoel hebben bij de brand in Notre Dame.  Dat is 97% van het aantal reacties.

Laat dat even tot u doordringen.  En dat zijn dan de mensen die hier te pas en te onpas moord en brand schreeuwen over ‘onverdraagzaamheid’…

97% vindt het leuk.  Als de leugenpers dit schokkende en relevante feit verzwijgt, dan is dat ook liegen.

BREEK de leugens van de leugenpers en DEEL dit artikel!

Help ons de waarheid te verspreiden en geef ons via de Paypall-knop in de rechterkolom een kleine donatie!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Al Jazeera: 97% van bijna 1000 Facebookreacties juicht brand Notre Dame toe”

 1. John Timmermans

  Stel je maar eens voor dat je in Libië of in Gaza zit. Zich geen hond druk maakt over alle onrecht dat je is aangedaan, en er in de verte geen vooruitzicht is op enige redding of verbetering.
  En je ziet dan dat de hele wereld in rep en roer is over zo’n kut kerk waar het dak van af is gefikt, en waar binnen 2 dagen een miljard euro voor wordt opgehoest. Hoe zou je dat vinden?

 2. John Timmermans

  Gek hè, nadat we het ene na het andere islamitisch land plat bombarderen om onze ‘democratie’ te gaan brengen, en alle slachtoffers af doen als collateral damage.
  In Aleppo is ook zo’n kathedraal platgegooid. Kraait geen haan naar. Sterker nog, wederopbouw in Syrië wordt grotendeels onmogelijk gemaakt door onze aanhoudende sancties tegen dat land.
  Heel de wereld kijkt aan hoe de Palestijnen beetje bij beetje uitgeroeid worden, en slechts een enkeling maakt zich er druk om. Daarnaast mag Israel gerust genocide plegen en apartheid handhaven.
  Maar goh, wat zijn die moslims slecht omdat ze een beetje leedvermaak hebben, hè? Schuif het vooral af op de onverdraagzaamheid van de islam, en kijk niet naar ons eigen aandeel daar in. Die 500000 dode Iraakse kindjes door een oorlog gebaseerd op een leugen hebben daar beslist niets mee te doen. Zijn die mensen zo vergeten daar! En al die mensen waar we ‘democratie’ zijn gaan brengen zullen ons ook eeuwig dankbaar zijn voor de vooruitgang en welvarendheid die we hun gebracht hebben, no doubt about it!

Trending

%d