[OPINIE] FvD vertaalt het onderbuikgevoel van de bevolking, PVV is aan bezinning toe

Naar aanleiding van de Provinciale Statenverkiezingen gisteren in Nederland mag en moet er nagedacht worden over de winst van het Forum voor Democratie en vooral het zware verlies van de PVV van Geert Wilders. Deze laatste is immers de Nederlandse partner van het Vlaams Belang in het Europees parlement. Een paar bedenkingen.

Lees hier: Thierry Baudet verplettert Minister-President Rutte: van niets naar de grootste partij in één klap.

Eén van de conclusies die we nu al uit kunnen trekken, is dat een stevig anti-migratie discours wel degelijk winst oplevert anno 2019. Thierry Baudet (FvD) heeft volgens de internationale media zijn overwinning te danken aan de islamterreur eerder deze week in Utrecht. Die bewering is maar al te gemakkelijk natuurlijk. Dat kan hem misschien één extra zetel hebben opgeleverd à la minute, maar geen 13 te vertrekken vanuit het niets. Het mooie en leerrijke is dat de ‘oikofobie’-boodschap van Baudet en zijn Forum voor Democratie – geheel terecht – aanslaat bij de bevolking. Neem daarbij het totale gebrek aan respect voor de Nederlandse bevolking vanwege de regeringspartijen en met name Minister-President Rutte in het bijzonder (het negeren van de uitslag van het forum naar aanleiding van het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne, de oorzaak van het ontstaan van FvD).

rb.jpg

De aanslag begin deze week in Utrecht is voor Wilders en de zijnen bijna volledig te danken aan de islam. Zelfs als het toch om een eerwraak had gegaan, was die conclusie dezelfde. Terecht liet Wilders in het parlement verstaan dat de dader achter de tralies had moeten zitten en daarbij eiste hij het ontslag van de justitieminister. (Ook in Vlaanderen had justitieminister Geens trouwens al lang zijn valiezen moeten pakken en vertrekken. Zijn wanbeleid heeft ook al veel Vlamingen heel wat miserie gekost door criminele feiten gepleegd door recidivisten die eigenlijk hadden moeten opgesloten zitten in de gevangenis. Op dat vlak zijn de beide ministers elkaars evenknie.)

Islam versus ‘totale plaatje’

Geert Wilders focust – naar mijn geheel bescheiden mening – teveel op de negatieve uitwassen van het beleid en meer bepaald de negatieve gevolgen van de aanvaarding van de islam als een ‘normale’ religie. En ja, de islam is vrouwonvriendelijk, staat lager op de ladder van beschaving – ondanks de rijke geschiedenis ervan, met bijvoorbeeld prachtige bouwwerken tot gevolg – en hebben heel wat moslims het niet al te best voor met onze Westerse maatschappij. Maar het probleem is natuurlijk vele breder dan dat. Ook de arbeiders en vrachtwagenchauffeurs uit het Oostblok bedreigen onze welvaart, ook de Afrikanen die Europa binnenwalsen zonder opleiding, zonder werklust, zonder geld, met op de koop toe in sommige gevallen de nodige exotische ziektes en waar wij uiteindelijk allemaal financieel voor moeten opdraaien door onze veel te toegankelijke sociale zekerheid, bedreigen de welvaart van ons land. Waarschijnlijk nog meer dan dat de islam dat doet.

En daar vinden we het verschil tussen winst en verlies. Thierry hamert niet op ‘dé islam’, niet op ‘dé Turken’, niet op ‘dé Marokkanen’ zoals Geert Wilders met zijn PVV dat wél steeds doet. Het uitgangspunt van Thierry is heel herkenbaar voor de man en vrouw in de straat en wordt erg begrijpbaar en toegankelijk uitgelegd aan de gewone mensen: generaties voor ons hebben van Nederland een prachtig land met een prachtige geschiedenis, cultuur en erfenis voor het nageslacht gemaakt en dat moeten ze koesteren. Dat is iets waar je als Nederlander trots op zou moeten zijn. Daar hebben vele Nederlanders immers letterlijk voor gevochten.

De regeringspartijen echter willen net het omgekeerde, zo lijkt het wel: meer migratie, minder strenge justitie (dialoog, weet je wel), meer ‘kansen’ voor nieuwkomers, meer focus op trans- en andere genders in plaats van het traditionele gezin, meer verloedering van het mooie Nederland en zo meer. Met andere woorden, de Nederlanders hadden nood aan die positieve boodschap, die échte identitaire boodschap van ‘koesteren wat we hebben in plaats van afstoten wat we niet willen’. Terwijl ook dat laatste in de boodschap van het Forum voor Democratie terug te vinden is. Het uitgangspunt is echter totaal verschillend. En in het Nederland van Baudet zal de islam ook haar plaats moeten kennen, twijfel daar maar niet aan. Maar het zijn de elites die aangepakt moeten worden, zodat de islam niet op dezelfde manier langs alle kanten gefaciliteerd wordt zoals nu het geval is, in tegenstelling tot de eigen bevolking die van het bed gelicht wordt omwille van een fout bericht op sociale media of een blokkade op een autosnelweg.

sln.jpg
Een stemlokaal in een moskee. Is de islam hier schuldig aan of de overheid? Het antwoord ligt voor de hand. En dat correct overbrengen levert stemmen op, niet de vingerwijzing naar de betreffende moskee die ook maar doet wat binnen zijn, door de overheid gefaciliteerde, mogelijkheden ligt.

Klimaathysterie op zijn plek gezet

Een andere – nu dus bewezen – sterkte van Baudet en zijn Forum: verwerp met klem de ganse klimaathysterie. Durf wél tegen de agressieve tendens ingaan dat we allemaal dood zullen zijn over tien jaar als we niet onmiddellijk stoppen met autorijden, plastiek rietjes gebruiken en het vliegtuig nemen om op vakantie en zakenreis te vertrekken. Thierry zegt simpelweg: allemaal zever in pakskes! Het enige dat de regering wil is geld uit de Nederlanders (en Vlamingen) hun zakken kloppen, door de invoering van klimaattaxen en -belastingen geheven op allerhande banaliteiten, die juist niets zullen bijdragen aan een beter klimaat. O ja, klimaatverandering wordt volgens Baudet niet veroorzaakt door menselijk handelen. Het omgekeerde realiseren, dus ons handelen wijzigen om de klimaatverandering te stoppen, is dus opnieuw zever in pakskes.

De mensen in Nederland hebben het met de dag moeilijker om rond te komen op het einde van de maand. Er blijft een hoge werkloosheid onder de gewone Nederlanders. De zorg in Nederland is ondermaats, maar beweringen daarover werden bij de parlementsverkiezingen in 2017 door Rutte weggelachen. Dat sommige bejaarde mensen de ganse dag met hun eigen uitwerpselen moeten rondlopen, omdat er een gapend tekort is aan verzorgend personeel, leek en lijkt hem allemaal niet te kunnen schelen. Rutte won vreemd genoeg die bewuste verkiezingen en mocht zijn goednieuwsshow verderzetten. Gisteren kreeg hij eindelijk een eerste ferme klap te verwerken. Dat is nu eenmaal één van de wetmatigheden van verkiezingen: kiezers gaan afwachtend te werk, zodat sommige frustraties zich pas bij een volgende verkiezing uiten in de resultaten.

Nederland stemde rechts, maar krijgt een nog linkser beleid

Maar in de essentie is er nog niets veranderd. De bevolking bleef aan de poorten van de macht morren en protesteren. Zelfs de gele hesjes stootten door tot in Nederland en na enkele hardhandige optredens van de Stoottroepen van Rutte, werd de Nederlander nog kwader. En wat was er dan beter dan mee te stappen in de klimaatcultus? Gemakkelijk stemmen winnen, toch want wie is er nu tegen het klimaat? Maar dat was dus buiten het FvD gerekend. Want de mensen willen geen nieuwe belastingen en al zeker niet voor een verhaaltje over ‘doodgaan aan de klimaatopwarming’! “Doe eens even normaal, joh!” denken vele mensen terecht. En ook in de rest van de Europese landen is dat trouwens zo. Peperdure campagnes van ‘sign for my future’ zullen – zoals in Nederland – de groene partijen geen windeieren leggen, daar twijfelen we geen seconde aan, maar spontaan is het allerminst. En daar wist Baudet op meesterlijke wijze van te profiteren.

khb.jpg

En nu gaan we een Nederland krijgen dat in de Tweede Kamer links-liberaal geleid wordt en in de Eerste Kamer gaat aangevuld worden met – naar alle waarschijnlijkheid – twee linkse partijen om de boel recht te trekken: GroenLinks en PvdA (de Nederlandse sp.a). Net datgene waar de Nederlanders dus niet massaal voor gestemd hebben, behalve dan de goedgelovigen die zich hebben laten opnaaien door de klimaathysterie. Nederland zal in het beleid verlinksen en dat zal zich – zo vermoeden we – vertalen in een sterk rechts resultaat bij de Europese verkiezingen van mei. En als de tendens van gisteren zich doortrekt tot in mei, ziet het er niet goed uit voor Wilders’ zijn PVV. Of we daar echt van wakker liggen, laten we in het midden. De PVV moet zich over de toekomst bezinnen en vooral de verengde boodschap over de islam zal een aanpassing vragen. De vraag is maar of Wilders zich daar ook bewust van is. De kiezers daarentegen hebben gisteren een duidelijk signaal gestuurd, een wake-up call voor Geert misschien wel.

Mei 2019: de Europese Lente?

Wij kijken alvast met hoop uit naar de Europese verkiezingen van mei en gunnen zowel het Forum voor Democratie als de PVV een klinkende overwinning, vergis u niet. Een Europese Lente, een rechtse Europese Lente zit erin. Dat voorspellen analisten van binnen en buiten het Europees parlement. ‘Onze’ partijen zitten in de lift, leveren ondertussen verschillende ministers en regeringsleiders in welvarende Europese landen én voeren bovendien een lik op stuk beleid, gekoppeld aan hun beloftes van vóór de verkiezingen. Geen diepvriezers en gemekker over draagvlakken allerhande met andere woorden. En dat heet populisme. En met recht en reden! Het volk heeft immers het laatste woord en dat moet gerespecteerd worden.