Republiek Noord-Macedonië, een land in de Balkan-regio, staat op het punt om officieel het dertigste lid van de NAVO te worden. Na een mislukt referendum over dit onderwerp, waarbij slechts 36 procent van de kiezers kwam opdraven legde minister-president Zoran Zaev van het land het voor aan het parlement dat voor toetreding stemde. Opvallend was dat gedurende het proces de Verenigde Staten van Amerika enorme druk uitoefende op de parlementairen om akkoord te gaan. Afgelopen woensdag tekende men een toetredingsprotocol waarbij het land zich voegt tot het militaire blok, het is dan het vierde land in de regio, Kroatië, Albanië en Montenegro gingen het land voor.

De NAVO, een door de Amerikanen gecontroleerde organisatie, is stevig bezig om in het oosten van Europa zoveel mogelijk landen onder controle te krijgen. Vermeende Russische agressie en allerhande pressiemethodes hebben ervoor gezorgd dat meerdere landen de afgelopen zijn toegetreden tot de NAVO. Er is evenwel veel kritiek op de organisatie die in 1999 begon te bombarderen in Europa, waarbij duizenden Serven omkwamen en in 2011 Libië aanviel, met als gevolg een kapot land en een massale migratiestroom.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: