Ophef – opnieuw – in PoCo-land want één of ander meisje droeg een Chinese jurk. En Chinese jurken dragen is voorbestemd voor Chinezen. Althans dat is de mening van Christina De Witte. En Christina is 21 jaar jong, tekent grappige (denken we) tekeningetjes, illustreert dingen en schrijft om de zoveel tijd eens iets. Genoeg redenen dus om haar mening te mogen ventileren op VRT NWS.

De reden voor haar jongste schrijfsel: een foto van een onbekend meisje met Chinese jurk en de heisa errond op de sociale media. Haar naam is Keziah en ze is zelf geen Chinees meisje. En daar loopt het compleet fout! Christina: “Ik ging ervan uit dat ze erg onwetend was. Ze zag dit kleed wellicht hangen in de winkel en wou eens origineel uit de hoek te komen.” Christina geeft toe dat het niet netjes is dat de halve Instagram- en Facebook-verslaafde wereld nu flink boos is op Keziah en haar uitscheldt voor het vuil van de straat, maar tegelijkertijd hoopt Christina dat “Keziah haar lesje nu wel geleerd heeft…

kdk.jpg

Kolonialisme! En Lederhosen.

En wat is dat “lesje” dan? Christina citeert: “Deze mensen (de Chinezen in dit geval, NVDR) hebben hard moeten vechten om extreme obstakels te overwinnen. Om daarna zomaar onderworpen te worden aan het Amerikaanse consumentisme en tegemoet te komen aan een wit publiek, loopt parallel met de koloniale ideologie.” Ha! Kolonialisme. Slavernij. Uiteraard. Iedere blanke is schuldig en zeker de blanken op niet-Europese continenten. Onderdrukking en al. Want niet de blanken hebben er beschaving en welvaart gebracht, maar wel de immer onderdrukte negers en Aziaten. En daar wordt niet over gediscuteerd, want racisme!

Maar wat met het dragen van kledij die de consumptiemaatschappij op de markt brengt? We storen ons immers ook af en toe, doch erg gematigd tot bijna niet, aan de verkleedpartijen op de vele kopie-Oktoberfesten in Vlaanderen. Lederhosen en Dirndls zijn immers geen traditioneel Vlaams gebruik. Maar hey, we zien de luchtigheid er wel van in. Verkleden is immers eigen aan onze Westerse cultuur. En regeltjes voor verkleedpartijen, daar zit niemand op te wachten. Of toch? Want we schreven vlak voor carnaval al eens over de campagne van Die Linke tegen verkleedpartijen in Keulen: Carnaval is racisme en stereotypering.

Der Untergang des Abendlandes

Maar terug naar Christina De Witte. Zij is zelf van Aziatische afkomst, zo zegt ze, maar zal nooit een traditioneel Chinees jurkje aandoen: “Ik ben zelf niet van Chinese afkomst, mijn roots liggen ergens anders in Azië. Zelfs dat betekent geen green card voor mij om Koreaan of Japans traditioneel gelinkte kledij te dragen in de vorm van alledaagse mode of esthetiek.” En nog: “Het is gewoon niet eerlijk dat (jonge) mensen met verschillende (en niet alleen Aziatische) achtergronden geridiculiseerd worden voor het dragen van exact dezelfde traditionele gewaden.

Even recapituleren: Kezuah draagt op haar prom ball een Chinees jurkje, want vindt dat oprecht mooi, heel de halve PoCo-wereld begint te melken over kolonialisme, onderdrukking en wat je wel of niet mag aandoen en bovendien zou Kezuah het jurkje dus dragen om de Chinese cultuur de ridiculiseren. Echt? Waar is het fout gelopen? Welke culturele terugval hebben we gemist? En als kers op de taart: waar is het geloof in de multiculturele verrijking gebleven? De kruisbestuiving die ons saaie en grijze Westen kleur ging geven? Want geef toe, dit kleedje stak mooi af tegenover de donkere en eentonige kleedjes en kostuums op dat bewuste galabal. Wij volgen niet meer…

Lang leve China!

Lieve Christina De Witte, uw bewering “nee, het is niet zomaar een jurkje” onderschrijven we. Echt waar! Het is een mooi jurkje mét geschiedenis en een fijn verhaal. Een verhaal van Chinezen die zélf hun land en cultuur hebben opgebouwd. Het verhaal van Chinezen die hebben gevochten voor het behoud van hun culturele tradities en waarden. Van bekende Chinese wetenschappers die wereldwijd faam kennen en op andere continenten de wereld in positieve zin beïnvloed hebben. Het is om die reden dat winkelketens het nut inzien van de verkoop van een mooie rode Chinese jurk in plaats van kledij uit andere culturen die niet veel positief hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van onze planeet. Welke culturen dat zijn laten we geheel terzijde, maar u begrijpt ons wel. Of ook niet, dat kan. In dat geval mag u ons altijd een mailtje sturen.

Lig vooral niet wakker van Amerikaanse onschuldige meisjes in een Chinees rood jurkje. Er zijn belangrijker zaken die onze wereld bedreigen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “PoCo-wereld boos want Amerikaanse poppemie draagt Chinese jurk: “Ridiculisering van de Chinezen!” aldus VRT NWS-schrijfster”

  1. Gaan die links stinkerds zich ook zo druk maken om dit:

    https://www.defendevropa.org/2018/migrants/migrant-crime/italy-shocking-telephone-tapping-have-white-woman-torape-inflames-pamelas-homicide-investigations/

    Ik denk dat de stilte oorverdovend zal zijn…

  2. Ze haat zichzelf om elk druppeltje gekleurd bloed en dan ook nog met zo’n witte naam. De Lucifergestichten zitten ook bij de Belgen overvol en dan lopen ze gewoon op straat.

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading