EU-politici: “Géén Turkse propaganda!” 2 meetings vonden al plaats, Gent staat gepland

Binnenkort kunnen de Turken wereldwijd middels een referendum beslissen of Sultan Erdogan meer macht krijgt. Dat referendum is een Turkse zaak, maar dat voor dat referendum in verschillende Europese landen propaganda wordt gevoerd, door vriendjes van Erdogan, zint een aantal Europese leiders niet. Ondanks stoere verklaringen worden toch her en der meetings georganiseerd. Minstens twee meetings vonden zelfs al plaats.

te16.jpg
Een meeting in 2015 in de Hasseltse Ethias-Arena trok 25.000 kijklustige Erdogan-fans.

We kennen ze, de politici die om ter strafste verklaringen afleggen in de media om dan vervolgens de andere kant uit te kijken wanneer hun verklaringen gebakken lucht bleken te zijn. Zo zijn er bij ons Theo Francken en Peter De Roover – beiden N-VA – die binnenkort hoogstwaarschijnlijk met rode kaakjes moeten toekijken hoe een Turkse massabijeenkomst pro Erdogan plaatsvindt in de Gentse Expo.

Ook in Duitsland, meer bepaald in Hamburg, werd een meeting gisteren verboden, maar deze vond alsnog plaats. De zaal werd weliswaar afgekeurd wegens de ‘brandveiligheid’, maar dat hinderde de naar Duitsland afgezakte Minister niet om in de tuin van het Turkse consulaat zijn aanhangers toe te spreken. Daarbij vergeleek hij het gastland met nazi-Duitsland. En ook in Rotterdam sprak afgelopen zondag al een Turkse oud-minister de Erdogan-aanhangers toe.

We geven u hier even een overzicht van de stoere verklaringen uit Nederland, Duitsland en België en eveneens de nieuwsberichten over geplande en reeds gehouden Turkse meetings pro Erdogan. Houdt dit bericht goed bij, want hier komen we binnenkort ongetwijfeld op terug!

De meeting gisteren in Hamburg, Duitsland in chronologische volgorde:

te10

te13

te12

De meeting afgelopen zondag in Rotterdam, Nederland in chronologische volgorde:

te5te2te4te1

De stoere praat van ‘onze’ politici over het campagne voeren pro Erdogan in België:

te15te14te6te11te9te3

En wat lezen we vandaag? U verwacht het nooit! En we zijn vooral benieuwd naar wat de politici daar nu gaan tegenover zetten…

te7te8

boa