PEGIDA betoogde in Gent

pegida gent 2 Gisterenavond was het dan zover: voor de tweede keer kwam PEGIDA Vlaanderen op straat, in navolging van het Duitse PEGIDA.  Dat trok een opgemerkt volksprotest op gang tegen de massa-immigratie en de islamisering van Europa.  Tussen alle buitenlandse PEGIDA’s blijkt PEGIDA Vlaanderen één van de actievere.  Terwijl PEGIDA Nederland en Wallonie-Bruxelles louter virtueel zijn, slaagt PEGIDA Vlaanderen erin een trouwe kern te mobiliseren.

Gisteren waren er zowat 350, ongeveer evenveel als voordien in Antwerpen.  Dat een beweging, die door de massamedia massaal verketterd wordt, er überhaupt in slaagt zoveel mensen bijeen te krijgen is een prestatie.  Interessant is ook de steeds grotere creativiteit van de deelnemers, die zelfgemaakte borden, plakkaten, spandoeken en zelfs heuse geschilderde werken op grote doeken meebrengen.

Het woord werd gevoerd door Rudy Van Nespen, die als woordvoerder de steeds verdergaande toegevingen hekelde die ten overstaan van immigranten en de islam worden gedaan.  Zijn woorden werden massaal beantwoord met de intussen uit Duitsland bekende slogan ‘wij zijn het volk’, en ook ‘geen djihad in onze straat’.    De poging van een enkeling om ‘islamieten parasieten’ aan te heffen werd meteen correct door zijn omstaanders en de PEGIDA-ordedienst gesmoord.  ‘Wij zijn geen racistische beweging’, verduidelijkte Van Nespen later aan de pers. ‘Wij verdedigen onze cultuur en normen tegen islamisering, dat is helemaal iets anders.’

Die leugenpers plaatste overigens via de rood-groene VRT een stevige provocatie: men stuurde met opzet een allochtone journaliste, die het publiek wat ging uitdagen.  Na lang zoeken vond ze één, welgeteld één deelnemer, die haar ‘makak’ zou hebben toegebeten.  Tenminste, dat beweert zij, want een opname van die uitval is ‘toevallig’ weer eens niet voorhanden….  PEGIDA zal zich over dit en andere provocaties moeten beraden.  Dat gesluierde moslima’s de deelnemers – waaronder Filip Dewinter en Tom Van Grieken van het Vlaams Belang – komen uitdagen, wat bij de verzamelde rood-groene pers tot een collectief orgasme leidde, mag toch door een ordedienst verhinderd worden.  Zou men tolereren dat herkenbare PEGIDA-mensen de tegenmanifestatie van Hart boven Hard gaan uitdagen?  (Die verliep eveneens rustig, en trok eveneens zo’n 350 deelnemers.  Wat opkomst betreft was de stand dus gelijkspel.)

Na afloop was bij de organisatoren te horen dat zij tevreden waren, maar dat er eerstdaags een grondige evaluatie komt om het geheel organisatorisch op een hoger peil te brengen.  ‘ We moeten kritisch zijn voor onszelf:  De regie van het gebeuren moet beter, de geluidsinstallatie moet beter, de promotie moet beter en mag niet alleen maar via sociale media lopen’, zo klonk het beslist bij één van de organisatoren.  ‘ Al doende leert men, en we gaan zeker door.  Op 2 mei staan we er opnieuw, in Antwerpen aan de Moslim Expo, met protest tegen de halalmarkt, symbool van het onverdoofd slachten van dieren.’

pegida gent 1

pegida gent 5 pegida gent 4 pegida gent 3 pegida gent 2

 

 

One comment

Comments are closed.