stopislamiseringAfgelopen maandag werd Voorpost-actieleider Nick Van Mieghem door de correctionele rechtbank in Gent veroordeeld tot een werkstraf en een geldboete van 500 euro. Het is een vreemd proces met een gevaarlijk precedent waar we lessen uit moeten trekken.

Op 5 juni afgelopen jaar werden op de straat, in de buurt van een moskee, enkele slogans aangebracht. Eén van de slogans was bijvoorbeeld: ‘Stop de islamisering in Zelzate’. Nick werd de dag na de feiten opgepakt voor deze feiten. Een proces tegen hem volgde en de uitspraak afgelopen maandag luidde dat Nick zou aanzetten tot haat.

Een aantal zaken zijn toch op zijn minst opmerkelijk te noemen. Zo is bijvoorbeeld Nick die bewuste dag/nacht niet in de buurt van Zelzate geweest. Ook werd nergens vermeld dat het om een actie van Voorpost ging. Meer zelfs, de ‘o’ van het woordje ‘stop’ bij één van de slogans werd getekend als een keltisch kruis, een symbool dat tijdens dit soort acties door Voorpost nooit gebruikt wordt. Maar Nick was en is dus verantwoordelijk voor deze slogans, zo oordeelde de rechter.

Islamisering: toejuichen! Kritiek op de islamisering: kan niet, veroordelen! Vlaanderen anno 2015...
Islamisering: toejuichen! Kritiek op de islamisering: kan niet, veroordelen! Vlaanderen anno 2015…

Deze uitspraak is een precedent waar we in de toekomst zeker rekening mee zullen moeten houden. Eender wie kan nu namelijk slogans gaan spuiten tegen zaken die de linksmenschen en de vreemdelingen niet aanstaan en het gerecht zal Nick weten te vinden. Hij is namelijk door het gerecht tot verantwoordelijke gebombardeerd van ‘rechtse graffiti en aanverwanten’.

Anderzijds komt het de goegemeente goed uit dat er eindelijk een symbooldader is gevonden, nu de islam zo hard te lijden heeft onder de rechtse anti-islamiseringsgolf die Vlaanderen en Europa aan het overspoelen is. Dat de koran als bron wordt aangehaald om aanslagen te plegen doet niets ter zake. Dat moslimjongeren in Vlaanderen de islamitische terreur en IS massaal toejuichen op de sociale media wordt afgedaan als ‘stoere praat’.

Maar Nick Van Mieghem, iemand die met Voorpost op een uiterst gedisciplineerde manier acties voert – en ook dàt weten de politie en het gerecht – en steeds fysieke confrontaties zal vermijden, die moet hangen! Want iemand heeft een spuitbus uit de kast gehaald en kritiek geuit over de islamisering… De logica en onpartijdigheid is nog maar ver te zoeken.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

8 reacties op “Symboolveroordeling Voorpost-leider Nick Van Mieghem”

 1. POLITIEK proces !

 2. SCHANDALIG ! Wie raad er eens mee naar de kLEUR der partijkaart die dat rechterke op zak zou kunnen hebben. Zou het iets te maken hebben met ketchup ?

 3. Jean Marie TYTECA

  Het een gewoonte in België dat de elementaire onderzoeksdaden niet door de gepolitiseerde onbekwame advocaten ttz. magistraten worden uitgevoerd. Het procesrecht, door de meeste rechters zelfs niet gekend, wordt meestal met de voeten getreden als de eiser of beschuldigde een Vlaams nationalist is.

 4. Laat ons hopen dat Voorpost in beroep gaat!

 5. Hugo vande Broek

  zou het kunnen dat het om dezelfde spuiter gaat als die “neger” op de gevel van Peter Verlinden aangebracht heeft??

 6. Ratteke Maurice

  Was die rechter of hoe noemt men een meehuiler van Links met oogkleppen die dag , niet altijd voor linkse pritpraat. Mijn GOD zal nog zoete wraak nemen op al deze die hun eigen volk stenigen

 7. Voorpost gaat toch in beroep mag ik hopen?

  1. We laten het zo snel mogelijk weten.

Trending

%d bloggers liken dit: