hoofddoeken“Vandaar durf ik inderdaad zeggen dat het mede vanuit een religieuze overtuiging is dat ik pleit voor de neutraliteit. Ik wens niet dat de overheid zich uitspreekt over de waarde van religieuze opvattingen. Ik wil niet dat de overheid een onderscheid maakt tussen correcte en incorrecte uitingen, tussen symbolen die propaganda zouden zijn en die dat niet zouden zijn. Dat vergt omgekeerd dat de ambtenaren die de overheid vertegenwoordigen discreet blijven in het tonen van hun overuiging en van hen die discretie kan worden verlangd.

Dit citaat komt uit een tussenkomst van Gents gemeenteraadslid Matthias Storme (N-VA) tijdens het debat over het verbod van religieuze en levensbeschouwelijke symbolen aan de Gentse loketten, vorige week maandag. De volledige tussenkomst lees je hier.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

8 reacties op “[CitaatvdDag] Gent wil af van hoofddoekenverbod, Matthias Storme reageert”

 1. Uit welvoeglijk respect !

  Hoe men het ook politiek-correct (ver)draait en keert, overal in Europa geldt een ontbloot hoofd als TEKEN VAN ELEMENTAIR RESPECT ; Daarom ontbloot men het hoofd bij het zingen van nationale hymnes, formele begroeting, passeren van een lijkstoet etc…ART 759 van het Gerechtelijk Wetboek verplicht daarom TERECHT om bloothoofds voor de rechter te verschijnen en er geldt GEEN uitzondering voor een Katholieke nonnenkap, Joods keppeltje, Shiks tulband, Mohamedaans hoofddoek. TERECHT heeft recent de Orde der Waalse advocaten er hun leden aan herinnerd om verplicht bloothoofds te pleiten ! Verder is de discriminerende TWEEZAKKERIJ van de islamofiel linkse partijen stuitend ; eerst ijveren om alle kruisbeelden uit openbare gebouwen te verwijderen maar nu WEL promotie voeren voor hoofddoekdracht bij ambtenaren en dat in een democratie waar scheiding tussen Kerk (religie) en staat in de constitutie gebeiteld staat !!!!!!!!! Kennelijk vegen de Linksen hun voeten aan de constitutionele vereisten en wel uit pure en onversneden islamofilie ! ONTHOUDEN IN HET STEMHOKJE VOLGEND JAAR IN MEI !

  1. Ze doen het om stemmen te ronselen de sossen ze hebben bij te turken om hand tekeningen te krijgen zo hadden ze er genoeg de karren draaiers ;

 2. Begrijpelijke en vooral GEFUNDEERDE reactie van die Prof !

 3. Georges Pauwels

  Geen religieuse symbolen aan de loketten van openbare diensten.Iedereen moet volstrekt neutraal blijven.Hier kan gewoon niet over gedebatteerd worden want iedreen verdient hetzelfde respect.Ik herinner me nog heel goed dat de moslims zich beledigd voelden bij het opmerken van kruisbeelden in onze scholen, gerechtsgebouwen en openbare diensten.Zij hebben hun wil gekregen en deze werden verwijderd..Waarom zouden dan de moslims toegelaten worden met hoofddoeken (religieus symbool) op deze plaatsen..

 4. Reconquistador de Amberes

  Na de verkiezingen van 2014 zal het Vlaams Parlement WEL zo’n verbod kunnen invoeren voor ALLE ambtenaren in Vlaanderen. Wij zijn hier immers niet in een kalifaat-kolonie van Saoudie-Arabie met Meccantwerpen als metropool, tot spijt van elke gauchist die het benijdt !

 5. Jean Marie TYTECA

  Matthias, met alle respect, maar stel deze vragen aan uw minister G.Bourgeois. Wanneer wordt uw partij behandeld voor schizofrenie ?

 6. Daniel Deblaere

  Leve de vrije meningsuiting!

 7. Daniel Deblaere

  Neutraliteit bij overheidsjobs een must, zonder meer!

Trending

%d