Actie Voorpost GentIn Gent werd gisteren op symbolische wijze het woord ‘allochtoon’ begraven. Dit ging gepaard met het nodige feestgedruis. Het geheel kreeg de naam ‘Gentse Lente’ mee, naar analogie met de ‘Arabische Lente’. Al in de voormiddag werden honderden schoolkinderen naar het Gentse stadscentrum gesleurd voor een rondje hersenspoelen: gezamenlijk moesten zij een lied rond ‘verdraagzaamheid’ zingen. Om 18u kon iedereen een laatste groet brengen aan het woord ‘allochtoon’. Om middernacht werd de kist dan ten grave gedragen in een park.

Tussen de vele nuttige idioten bevond zich uiteraard de rode burgemeester van Gent, Daniël Termont, die zeer stijlvol afscheid nam van euh… de ‘aflijvige’: met opgeheven middenvinger. Voorts herkennen we op de foto’s Edmond Cocquyt jr., de zogenaamde ‘nachtburgemeester’ van Gent en tevens Open VLD’er, die mee met de kist zeulde. Lezers van Rechts Actueel herinneren zich misschien nog wel dat Cocquyt jr. franstalige stadsplannetjes in de Gentse brievenbussen dropte. Naar zijn mening is het spijtig dat Gent, ooit de meest verfranste stad van Vlaanderen, volledig ontfranst is geworden. Jawel, jawel!

Voorts vernemen we nog dat het initiatief voor de ‘Gentse Lente’ voortkomt uit het middenveld. Welk middenveld dan wel? Dat van de vele linkse overgesubsidieerde groepjes misschien? De doorsnee Gentenaar zal wel met andere dingen bezig zijn: vermoedelijk voelt hij zich niet vertegenwoordigt door dat zogenaamde middenveld.

Gelukkig was er nog Voorpost om weerwerk te bieden. Toen de menigte om 18u bijeenkwam om de laatste groet te brengen, brachten de snoodaards van Voorpost een spandoek aan op het Belfort. Daarop stond te lezen: ‘Stop de multiculturele waanzin’. Honderden strooibriefjes dwarrelden naar beneden en er was Bengaals vuur. Volgens ‘De Wereld Morgen’ veroorzaakte de actie van Voorpost ‘nauwelijks een rimpel’. Nauwelijks een rimpel? Volgens Voorpost zelf steeg er een huilconcert op uit de linkse meute. Na de actie mochten de actievoerders drie kwartiertjes mee met de politie, waarna ze mochten beschikken.

Bij heel dit spektakel moeten we denken aan de profetie van Oswald Spengler: over de alliantie tussen de laagste sociale klassen en de opstand van de gekleurde volkeren. Hij had gelijk. Alleen hebben de laagste sociale klassen al lang afstand genomen van de multikul, en zijn het de socialistische en andere linkse bobo’s die de massale vreemdelingentoevloed omarmen. Tot de Vlamingen zijn verworden tot een minderheid op hun eigen grondgebied. En maar dansen op hun eigen graf…

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

11 reacties op “Gentse bobo’s begraven het woord allochtoon: Voorpost voert actie”

 1. De linkselaars zijn de eersten om de communautaire kwesties als irrelevant, onbelangrijk of onbestaande te bestempelen want ‘er zijn dringender zaken’ zoals de economische toestand. Maar deze onzin is dan wel van belang?

 2. […] Gisteren vond, zoals aangekondigd, de symbolische begrafenis plaats van de ‘Vrije Meningsuiting’. Uiteraard in Gent, aangezien daar afgelopen week ook al het woord ‘allochtoon’ ten grave werd gedragen (lees hier en hier). […]

 3. Antoon Autochtoon, Sint-Anthonius Zoersel

  En “Antoon” wordt die notie ook voortaan politiek correct weggecensureerd net zoals “autochtoon, allochtoon, fluittoon” etc ?

 4. Eigenvolks Antwerpenofiel

  Gelukkig dat Antwerpen bespaart blijft van die zottigheid op hun Parking : sossenrood Gent, waarvan de PoCo-verdwazing door al die massa Gentse hoernalisten van de sossenrode propagandatoeter S.R.T. via desinformatie “duiding”(sic) dermate wordt bewierrookt, dat de stank naar ‘t Stad waait bij Westenwind ! Ik denk dat half sossenrood Gent bij de S.R.T. lijkt te “werken” en dat is al decennia zo(!!!!!!!!!!!) ; hoogste tijd dat een parlementarier eens van de ter zake bevoegde minister een verklaring eist !

 5. Het is de SPA die de boel om zeep helpt meneer Termont doet het juist voor eigen belang en heeft niets om de ware Gentenaren de toekomst zal het uitwijzen als het geld van de OCMW zal op zijn dat voor hem een worst wezen zo lang hij maar op de troon zit met al zen vreemdelingen op het stad huis ;

 6. Georges Pauwels

  Onvoorstelbaar waarmee de Spa van Gent zich kan bezighouden in deze tijd van grote crisis.Terwijl de traditionele regering de hard werkende Vlaming totaal uitperst als een citroen door allerhande financiele maatregelen te nemen ,zoals de belastingen verhogen, langer moeten werken,enz enz.
  De Spa van Gent is meer bezorgd voor de vreemdelingen dan voor de eigen landgenoten.Gelukkig zijn de Vlamingen geen dommerikken.We weten beter dan gelijk wie dat deze domme maatregel alleen maar een poging is om in de media de criminaliteit van vreemdelingen in de doofpot te steken.Door het woord allochtoon te verbannen wil men zo de indruk wekken dat de criminele feiten gepleegd worden door Vlamingen en niet zozeer door vreemdelingen.Dat is een grote discriminatie tegenover de Vlaming.Goed geprobeerd van de SPa Gent, maar in die van kunnen ze ons niet lokken.

 7. Proficiat aan VOORPOST !!!!

 8. Het is een gevaarlijke evolutie als we onze eigen nationale achtergrond niet meer mogen bekijken als de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Indianen die zeggen dat zij de oorspronkelijke bewoners van Amerika zijn, daar zegt niemand iets op. En waarom niet? Omdat ze gelijk hebben. Wanneer gaan we pas beseffen dat wij ons de enige en de echte oorspronkelijke bewoners mogen noemen van dit land? Als we hetzelfde lot delen met de Maori, Hawaïanen, Aboriginals, Indianen,…enz?

 9. ‘Allochtoon’ mag niet meer, ook het begrip ‘ras’ moest verzwinden en elders wordt het gehekeld als een sociale constructie – de hele retoriek daarrond is velen ‘genoegzaam’ bekend. Wat echter opvalt is hoe gauw men steigert wanneer ethnische figuren op het witte doek en elders door blanke vertolkers worden neergezet; die reactie ondergraaft toch de stellingen van de linkse nomenclatura dat raciale verschillen van geen betekenis zijn, dat zoiets als een ras niet bestaat. Wat doet het dan ertoe of Othello, Ghengiz Khan of zelfs Malcolm X door een blanke acteur wordt gespeeld. Ras in dit kader is dan inderdaad een sociale constructie maar dan wel misbruikt om een specifieke populatie – het blanke Europese ras – te pas en te onpas een geweten te schoppen, met alle zonden Israels te beladen, gepatenteerd en gestigmatiseerd als unieke uitdrager en schuldenaar van elke vorm van racisme, imperialisme en slavernij. Het is een verwerpelijke gedachte, maar helaas zeer courant en wijdverspreid, dat erop gericht is de eigenwaarde van het blanke ras onderuit te halen door het aankweken van zelfhaat en onderwerping, dat in feite op uit is ons bestaanrecht in vraag te stellen, meer zelfs, te ontkennen.

  1. Blanke Blanche Blankaert uit Blankenberge, vanop de Mont-Blanc

   Meer dan een halve eeuw geleden leerde ik in het 3° studiejaar dat er verschillende mensenrassen waren (“ethnies” in PoCo-bargoense newspeak) : het blanke(Wij), het gele (Verre-Oosterlingen) het rode (Indianen), het bruine (Papoea’s, Maori, Aboriginals) en het zwarte (Negers , “Afrikanen” in newspeak, net of er zouden geen blanke Boers of bruine Berbers en Arabieren in Afrika leven !) Politiek-correct geobsedeerden proberen ons NU wijs te maken dat “er slechts één mensenras”(sic) zou zijn waarmee ze INTENTIONEEL per desinformatie oekaze decreteren (op basis van PoCo-zever “geleerde” prietpraat) dat de enige overblijvende mensenSOORT ; Homo Sapiens in feite het enige mensenRAS zou zijn (Neanderthalers etc zijn verdwenen) ! Ge moet toch echt wel door een sossenrode monocle voor het LINKSE oog ter tunnelvisie kijken om politiek-correct kleurenblind te “constateren”(sic) dat er geen objectief-constateerbare ethnische verschillen zouden zijn binnen één en dezelfde mensenSOORT Homo Sapiens ! Vandaar hun politiek-correct gekrakeel over imaginair vermeend “racisme” dat ze in hun virtuele waanwereld menen vast te “kunnen”(sic) stellen, de dwazen en ze via de door gauchistische trawanten gekaapte media proberen te ventileren middels een diarree aan PoCo-hersenspoelsel van het bedenkelijkste indoctrinatie alllooi !

  2. Spectaculaire varkensSpeklustende Spectator

   Als de notie “mensenras” zou verzwinden, zouden politiek-correct geindoctrineerden niet meer hun favoriet stokpaardje, ingebeeld “racisme”(sic) en “discriminatie”(sic) kunnen bovenhalen en zou het uit de LINKSE duim gezogen hersenspinsel “hate speech” ook mede verzwinden en DAT willen gauchisten niet omdat dit een kernwoord is binnen hun multiflauwekulti vocabularium dat ze ter immer constant te plegen PoCo-propaganda bezigen , te pas en vooral te onpas !

Trending

%d bloggers liken dit: