gentHeugelijk nieuws vanuit de Socialistische Vrijstaat Gent: de criminaliteit is gedaald! Hiep hiep hoera! Er is helaas wel een plotse ‘spectaculaire’ stijging van 69,2% wat betreft het aantal feiten van racisme, discriminatie en homofobie. Ingrijpen is dus de boodschap!

En dan nu de echte cijfers, want de bovenstaande zijn overgenomen uit De Morgen. De beweringen kloppen uiteraard wel, maar de nuances zijn ze bij die ‘krant’ vergeten. Kwestie van de bevolking traditiegetrouw een rad voor de ogen te draaien.

Letterlijk: “Het aantal geregistreerde eigendomsdelicten daalde van 20.961 naar 19.589 feiten, een daling van 6,5 procent. Wat diefstallen betreft, daalde het aantal met 5,3 procent, van 16.117 naar 15.261 feiten. “Het aantal woninginbraken steeg van 2.232 naar 2.318 feiten, wat een stijging van 86 feiten of 3,9 procent is. De stijging die wij vaststellen in Gent wijkt af van een sterkere nationale stijging”, zegt het stadsbestuur.”

Als we dat samentellen zien we dat de bovenstaande criminele feiten samen daalden van 39.310 naar 37.168. Dat is dus van 108 feiten per dag tot 102 feiten per dag. Dat zijn er dus 6 minder per dag. Proficiat, goed gewerkt Termont! Ondanks de ‘anderhalve’ wekelijkse woninginbraak, lijkt het erop dat de inbrekers niet harder werkten dan het jaar ervoor. Nog even de drugscijfers die je uiteraard niet bij De Morgen te lezen krijgt: “de drugsdelicten zijn van 1.214 naar 1.881 met 667 feiten of 54,9% gestegen. Binnen die categorie zorgen het bezit en het gebruik voor een forse stijging van 72,8%.” En dan verschieten dat de ‘studenten van tegenwoordig’ amper weten wie hun Eerste Minister is…

Maar de racisten, homofoben en discriminerende Gentenaars die hebben nu wel de boter gefret, want hun aandeel steeg maar liefst met 70 procent! Wat is er aan de hand in Gent? Is de Arteveldestad terecht gekomen in een spiraal van onverdraagzaamheid? Neen hoor, er is niets, maar dan ook niets aan de hand. De Gentenaar is helemaal niet homofoob, racistisch of discrimineert niet. Tijdens het eerste semester van 2012 zijn er namelijk amper 22 gevallen van deze soort ‘criminaliteit’ geregistreerd. Dat zijn er slechts 9 meer dan het jaar ervoor.

Dat belet de Socialistische Vrijstaat Gent natuurlijk niet om campagnes tegen homofobie, racisme en discriminatie bovenaan de agenda te plaatsen. Alle andere soorten van criminaliteit, die zich nochtans net iets meer manifesteren zoals blijkt, zijn immers minder belangrijk om je zorgen om te maken. Termont kent zijn prioriteiten en zal nu naar alle waarschijnlijkheid de woorden ‘eigendomsdelicten’, ‘diefstallen’ en ‘woninginbraken’ schrappen uit het woordenboek. Probleem opgelost.

Lees hier de volledige cijfers.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op ““Criminaliteit in Gent gedaald!” Ja, maar…”

 1. Rood Gents Stroppeke, met een kloppeke op zijn koppeke

  Zolang wij onze struisvogelpolitiek volhouden alleszins

 2. Een stijging van 69,2 procent, nou dat is een me een pak! Wacht even… het waren maar 22 gevallen!? Een professor vertelde mij eens dat je percentages alleen mag toepassen als er ook echt meer dan 100 stuks zijn. Andes is het natuurlijk boerenbedrog, of zou dat de bedoeling zijn?

 3. Francis Van den Eynde

  In Gent zorgt het stadsbestuur graag goed voor de politieke vriendjes en dus is racisme of wat er moet voor doorgaan altijd welkom want dan kan er geld uit gegeven worden om het te bestrijden Durf vooral niet vaststellen dat al het geld dat door de jaren heen aan deze bestrijding besteed werd,, blijkbaar geen resultaat heeft gehaald want dan ben je een…racist.

 4. Ortwin Depoortere

  Zoals steeds is het wachten op de cijfers van de federale politie om de ware grootte te kennen van de criminaliteit in Gent. (Momenteel staat enkel het eerste semester op de site van de fedpol.) Maar het blijkt al dat een stijgende trend zich gezet heeft. Daarenboven is er niet alleen een stijging van het aantal drugsdelicten, maar ook van het aantal woninginbraken en zakkenrollerij.

  1. Waarvoor dank Ortwin!

Trending

%d