Geweld tegen nationalistische studenten in Gent: politie in de stad van Daniël Termont arriveert pas 3 kwartier na de eerste oproep…

Gisteren vonden in Gent de doopproeven plaats van het KVHV. Op verschillende plaatsen in de Stad zitten dan actieve KVHV’ers te wachten op schachten (eerstejaars) die een ludieke proef moeten uitvoeren. Zo zat er ook een 6-tal studenten te wachten aan de Graslei. Vorig jaar werd op deze plek reeds een KVHV-duo op slagen en stampen getrakteerd door onze aller-verdraagzame vrienden van links. Dit jaar was het weer prijs, zij het in de overtreffende trap. Eén man belandde in het ziekenhuis, de andere in het water. Het academiejaar in Gent is weer negatief van start gegaan!

Met zes waren ze, de ‘Verbonders’ van het Gentse KVHV. Wachtend op enkele domme schachten zaten ze rustig wat te keuvelen bij een flesje pils, tot plots een 25-tal werkzoekenden opdaagden. Negers, kraakpandbewoners, dreadlockfanaten, verzamelaars van metalen ringen en staven in lichaamsdelen en ‘gewone’ linksen. Op zich allemaal geen enkel probleem, ware het niet dat één van de negers een pet omhooggooide. Niet zomaar een pet, maar wel een KVHV-pet. Het was duidelijk dat onze kansarmen de confrontatie opzochten met de Vlaamsnationalistische studenten. Eentje riep: “Onozelaars, dit is de stad van Termont, niet van De Wever, bol het af met jullie Vlaamse Leeuwen!”

De Verbonders lieten het eerst niet aan hun Vlaamsminnende hartjes komen en poogden de opeenvolgende intimidaties te negeren. Totdat één van de linkse dames zonder het te vragen een flesje pils weggraaide uit de voorraad van het Verbond. Petten stelen is al erg, maar van hun bier blijf je beter af! De politie werd gebeld en ook het Verbondshuis werd op de hoogte gebracht. Enkele Verbonders kwamen de troepen versterken en er werd beslist om aan de bewuste neger de KVHV-pet terug te gaan vragen.

Het vervolg is minder fraai. De dief zette het op een lopen en de Verbonders zetten meteen de achtervolging in. De overmacht ter linker zijde was echter te groot en de fysieke confrontatie die de linksen zo graag wilden, kwam tot een triest hoogtepunt. Terwijl de ene Verbonder vakkundig het ijskoude water werd ingewerkt na een reeks slagen geïncasseerd te hebben gekregen, werd een andere Verbonder langs achter aangevallen met een lege fles sterke drank. Daaropvolgend werd hij nog bijgewerkt door de nodige vuistslagen, met een gebroken oogkas en gekneusd kaakbeen tot gevolg. Andere Verbonders die hun medestanders steunden mochten eveneens de nodige klappen ontvangen.

Men mag zeggen wat men wil, maar waar linksen aanwezig zijn is geweld nooit ver weg! Is het bij betogingen tegen een rechtse partij of de NSV of is het bij een doodsimpele schachtendoop van het KVHV… de linksen maken er een hobby van om steeds opnieuw met geweld de ‘verdraagzaamheid’ te prediken. Soms zelfs aangedikt met het nodige vandalisme. Och ja, het nieuwe academiejaar is weer sterk van start gegaan in de verdraagzame stad van socialist Termont. Hij mag fier zijn op zijn colonnes…

En de politie? Die arriveerde drie kwartier ofte vijfenveertig (45) minuten na de eerste oproep…