Vlaams Belang voert actie in Gentse Sleepstraat, het centrum zeg maar van de Turkse wijk in Gent

Donderdagochtend om 5.30 uur – voor de meeste mensen heel vroeg dus – voerde het Vlaams Belang van Gent een korte en naar eigen zeggen ‘symbolische’ actie in de Gentse Sleepstraat. Tussen alle Turkse verkiezingspropaganda in plaatste de nationalistische partij eigen borden met daarop een afbeelding van een grote Turkse vlag en van Vlaamse vlaggen. Daar tussenin stond de slogan “Aan u de keuze!”. De Vlaams Belanger-actievoerders bevestigden ook enkele Vlaamse leeuwenvlaggen aan de verkiezingsborden.

Het Vlaams Belang zegt daarmee te reageren op de huizenhoge Turkse vlag die enkele weken geleden op diezelfde plek werd opgehangen. Vlaams Belang-lijsttrekker Johan Deckmyn verduidelijkt: “We vinden het niet normaal dat de Gentse wijken vervreemden. Tegenover die grote Turkse vlag stellen wij onze Vlaamse leeuw. Wil je een Vlaams Vlaanderen of de vervreemding? Aan u de keuze!” Dat de actie zo vroeg op de dag plaatsvond spreekt natuurlijk voor zich, waarmee we niet willen gezegd hebben dat de Turkse gemeenschap in deze wijk lange tenen heeft en agressief uit de hoek kan komen…

De Turkse vlag die de Turkse gemeenschap in de Sleepstraat in Gent had opgehangen. Ernaast kijken is best een moeilijke opgave.

9 comments

 1. amai, ferme actie, met zo veel volk. Jongens toch, jullie zijn met 3 man die inzitten dat er daar een vlagske hangt. Gaat u eens bezig houden met de echte problemen, en niet met pietluttigheden.
  Laat de bewoners daar toch een vlagske hangen, die vlag doet niemand zeer.

  En nog iets..stop met jullie verzuurde artikels, en doe iets met u leven om de maatschappij wat beter te maken, waar de echte problemen zitten : huisvesting, energieprijzen, ontslagen,…
  Racisme en haat zijn uit de mode, jongens, besef dat eens!

 2. @Jan De Mosselman, Dat was echt racistisch, ik zou dat niet voor een vreemdeling gaan zeggen..
  “faking racist zonder de vreemdelingen hier in gent zijn julie nix !

 3. kijk maar op de ziekenwagens van het rode kruis , in turkye noemen ze deze hulpdiensten de RODE HALVE MAAN niet logisch toch

 4. Beste Rechts Actueel,

  Ik stel vast dat jullie een foto van mij gebruiken (bron: http://twitpic.com/ai1imv) zonder mijn toestemming gevraagd te hebben en daar zelfs een logo van Rechts Actueel bij geplaatst hebben, waardoor de indruk wordt gewekt dat jullie eigenaar zijn van de rechten op deze foto. Gelet op jullie werkwijze, gelet op de subjectieve teneur van sommige van jullie artikelen, gelet op de bewuste desinformatie door sommige van jullie auteurs, gelet op de laffe en leugenachtige aanvallen door enkele leden van de de redactie op het Vlaams Belang, en vooral gelet op het feit dat reacties van mij op jullie artikelen niet worden gepubliceerd, wens ik dan ook dat deze foto verwijderd wordt. Ik geef jullie dus geen toestemming om deze foto te gebruiken.

  NVDR: LOL

 5. Het zijn moedige mensen die militanten van het Vlaams Belang die onze Vlaamse zaak met hart en ziel blijft verdedigen;Vermits de vreemdelingen de baas zijn in de straten van onze steden is het niet evident om zulke acties in die wijken uit te voeren..Proficiat dames en heren voor uw lef.De linkse politici hebben veel te veel angst van de vreemdelingen omdat deze met rellen dreigen als ze niet hun zin mogen doen in hun verloederde wijken..
  Vlaanderen verloedert heel snel door de instroom van de vreemdelingen die hier hun eigen wetten komen opdringen.

 6. @ de Mosselmman:” ridderaard : gedrag, aard van een ridder, inz. gekenmerkt door moed en hoffelijkheid ” :) Bron: GNLE

 7. Dit is geen Turkse vlag maar ronduit een Islamistisch vlag! Rood of groen met een halve maan en een ster is Islamistisch. Dit is dus een religieus symbool in de eerste plaats!De maangod en de wassende ster. Dat zegt meer over Mohammeds afgoderij voor de maangod en zijn maangodinnen uit de toenmalige woestijn. Ze zouden dan graag verlangen dat wij elk kruis symbool van onze bergen wegdoen en van onze kerken en zeker uit onze vlaggen, maar niet bij hun. Dit symbool bewijst te meer dat Turkije geen lekenstaat is maar een Islamitische staat !

 8. Groot gelijk! Gent is een échte Vlaamse stad met een Vlaamse aloude geschiedenis!!! Laat Gent niet vervreemden! Gentenaars, wees fier op Uw Vlaamse Stede! Geef ze niet ten prooi aan de vreemden die ze alleen maar afbreken en laten verloederen… samen met de Rode Ridder, burgemeester Termont en zijn linkse aanhang!!

Comments are closed.