Veli Yüksel doet het weer (bis) – en vertelt sprookjes

Eergisteren kon je bij RechtsActueel in primeur lezen dat de Turkse CD&V-lijsttrekker in Gent Veli Yüksel weer toegeslagen had: nadat hij eerder al een rechter trachtte te beinvloeden, stuurde hij nu ‘ramadanwensen’ naar Turken in enveloppes van het Vlaams parlement.  Het verhaal werd vandaag opgepikt door andere media, waaronder Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws en De Standaard.  In het artikel van De Standaard bevestigt de juridische dienst van het Vlaams parlement dat wat Yüksel gedaan heeft opnieuw niet door de beugel kan.

Kras is echter dat Veli Yüksel, op het ogenblik dat hij gecontacteerd werd door de journalist van Het Laatste Nieuws, het volgende beweerde:  ‘ Ik heb die kaartjes en enveloppes zelf laten drukken.  Niet in de interne drukkerij van het Vlaams parlement en ik heb zelf alles betaald.  Er is geen cent belastinggeld in gekropen.’  Daardoor publiceerde Het Laatste Nieuws slechts een klein artikel met als titel: ‘Nieuwe Yüksel-rel in de kiem gesmoord.’

Helaas denken wij dat Yüksel sprookjes vertelt.  Wij denken dat hij die enveloppes helemaal niet elders heeft laten drukken, en dat het wel degelijk de enveloppes zijn die hij op kosten van de belastingbetaler ter beschikking krijgt gesteld door het Vlaams parlement.  We tonen u de enveloppe van Yüksel en die van een willekeurig ander Vlaams Parlementslid (in zwart/wit gescand):  Merk op dat – afgezien van door ons toegevoegde ReAct-logo natuurlijk – de plaats van zijn naam, de naam in vet, de schikking, het logo  etc. volkomen identiek zijn aan de enveloppe van een willekeurig ander Vlaams parlementslid…

De bewering van Yüksel dat hij deze enveloppes dus bij een andere drukkerij heeft laten drukken is wel érg ongeloofwaardig!

6 comments

  1. Moslims leven volgens de koran en de sharia. Het zijn allemaal heiligen. Ze liegen niet, ze profiteren niet, ze zijn niet racistisch, ze neuken niet voor of buiten het huwelijk (KNIP)… en ze spelen altijd de slachtofferrol. Alleen debielen lopen daarin.

  2. Is dit de lijsttrekker van CD&V (Christen, Democratisch, Vlaams)??? Beter MTT (Moslim, Tiranniek, Turks)!

  3. Elke normale journalist laat zich op zo’n manier niet afschepen en vraagt dan even om de factuur te tonen. Kan toch niet zo moeilijk zijn?! Tenzij ze ‘in het zwart’ gedrukt zijn natuurlijk! ;-)

  4. Veel Jeuksel is een islamiet, en dus mag hij ongestraft liegen tegen ongelovigen. Dat staat zo in de Koran. Niets mis mee dus ;)

Comments are closed.