Wie dacht dat we van Vlaams volksvertegenwoordiger en Gents CD&V-lijsttrekker Veli Yüksel na zijn poging tot beïnvloeding van een rechter al alles gezien hadden, heeft het bij het verkeerde eind. Uit een brief, die onze redactie via een gunstige wind bereikte, blijkt dat Yüksel het opnieuw niet al te nauw neemt met de deontologische regels van een Vlaams volksvertegenwoordiger.

Op het bewuste kaartje in de brief wenst Yüksel de geadresseerden een “prettig ramadanfeest” toe. Hij ondertekent het kaartje met “Veli Yüksel en echtgenote Tülay, lijsttrekker CD&V Gent”. Op het kaartje staat tevens het logo van het Vlaams Parlement gedrukt, en het werd bovendien verstuurd in een enveloppe van het Vlaams Parlement.

Het gebruik van parlementair drukwerk is echter onderworpen aan bepaalde regels, zeker in verkiezingstijd. In een brief van 9 juli 2012 van Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans werden daarom aan de Vlaams volksvertegenwoordigers een aantal richtlijnen meegegeven voor wat betreft verkiezingsdrukwerk. Daarin staat in punt 2 heel duidelijk het volgende te lezen: “het briefpapier en de briefomslagen die u door het Vlaams Parlement ter beschikking worden gesteld, zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik in de uitoefening van het parlementair mandaat (Reglement betreffende het contingent van de 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers en de ere-Vlaams volksvertegenwoordigers, art. 1.1). U mag de parlementaire omslagen en het parlementair papier bijgevolg niet gebruiken voor de verspreiding van mailings en voor de verspreiding van verkiezingsdrukwerk”.

Dat een lijsttrekker van een partij die zich christelijk en Vlaams noemt zich bezig houdt met ramadanwensen te versturen is op zich al een zeer bizar gegeven, maar dat Yüksel die wensen ook verstuurt als verkiezingsdrukwerk in enveloppen van het Vlaams Parlement is al even erg. Yüksel overtreedt door dit feit opnieuw duidelijk de parlementaire voorschriften en veegt de deontologie van een Vlaams volksvertegenwoordiger vierkant aan zijn voeten. Dit is het tweede incident op korte tijd, na de brief –ook op Vlaams parlementspapier gedrukt!- met de poging tot beïnvloeding van een rechter.

Drie keer is scheepsrecht, Veli. Wat heb je nog in petto?

Uiteraard is de afbeelding ook verkrijgbaar zonder het logo van RechtsActueel. Gelieve daarvoor ons te contacteren via hoofdredacteur(at)rechtsactueel(punt)eu.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Veli Yüksel doet het weer!”

 1. […] weer toegeslagen had: nadat hij eerder al een rechter trachtte te beinvloeden, stuurde hij nu ‘ramadanwensen’ naar Turken in enveloppes van het Vlaams parlement.  Het verhaal werd vandaag opgepikt door andere media, waaronder Het Nieuwsblad, Het Laatste […]

 2. Veli Yüksel doet alleen maar wat de grote meerderheid van zijn collega-politiekers- kandidaten doen Alleen heeft hij pech gehad: in zijn geval is het aan het licht gekomen. Dat is alles. Maar veel, veel erger (maar niemand spreekt er over – sic!) dat een Vlaamse politieke partij die dan nog het woord “Christelijk3 in haar naam voert, een MOSLIM als lijsttrekker heeft. Genaturalseerd of niet maakt geen snars uit. Veli Yüksel is GEEN Vlaming, zelfs geen Belg! Dient er echt een tekeningetje worden bij gemaakt? Een Moslim-lijsttrekker van een Christelijke Vlaamse politieke partij die mede op kosten van christelijke belastingsbetalers aan Moslims vrome religieuse wensen ter gelegenheid van een Islamitisch religieus gebeuren! Vroeger maakte ik grapjes over politici die de ziel hun schoonmoeder voor een stemmetje aan de duivel zouden verkopen. Nu kom ik tot de vaststelling dat een politicus voor een stemmetje zijn eigen ziel zou verkopen.

 3. Georges Pauwels

  Hij is weer eens zoals zovelen een echte ” macho” moslim..Die mensen laten zich niet leiden door wetten, waarden en normen , maar doen gewoon hun zin .Ze weten ook maar al te goed dat in dit land alles kan en mag en dat de gevolgen altijd zeer miniem zijn voor hun gedrag.

 4. typisch gedrag van “allahtonen”

 5. ben benieuwd wat nu de gevolgen zijn voor die persoon,als Vlaams Belang dit moest doen het land was te klein .

  1. arnould martin@skynet.be

   diene veli yuksel,is gewoonweg niet te stoppen!!!!wordt tijd dat tegen deze persoon wordt opgetreden….

Trending

%d