Terwijl alle peilingen voorspellen dat bij de volgende verkiezingen bijna 50% van de Vlamingen Vlaamsnationaal zal stemmen werden de sociale verkiezingen 2012 opnieuw een lachwekkende schijnvertoning tussen de drie monopolisten ABVV, ACV en ACLVB – die overigens allemaal ‘wonnen’ en ‘tevreden waren’, bij gebrek aan uitdager.  In geen enkel ander land in de EU worden de sociale verkiezingen bij wet tot monopolie verklaard van de drie traditionele zuilen.  Vlaamsnationalist Jan Van Der Meirsch uit Gent heeft zich als protest kandidaat gesteld in zijn bedrijf NV Liebaert uit Deinze voor deelname aan de sociale verkiezingen namens de Britse vakbond Solidarity Trade Union (STU), waarvan de Vlaamsnationale vakbond VSV een erkende afdeling is.  Die kandidatuur werd geweigerd.

De weigering van dhr. Van Der Meirsch is voor de STU-VSV een grove schending van het Europese vrij verkeer van diensten, en het bedrijf werd dan ook gedagvaard.  Zowel Belgische Staat, ACV, ABVV als ACLVB hebben zich vrijwillig als procespartijen gemeld om het monopolie te behouden, en erkennen zo het belang van deze unieke poging om de syndicale keuzevrijheid in België te herstellen en van België een klein beetje een normaal democratisch land te maken.  

De zitting met pleidooien heeft plaats morgen dinsdag 12 juni 2012 om 14.30 uur in het gerechtsgebouw te Gent, Opgeëistenlaan 401C.  Het gaat om een zitting van de Voorzitter van de Arbeidsrechtbank, zetelend zoals in kort geding.  De juiste zittingszaal is nog onbekend en dient aan het onthaal gevraagd te worden.

Het VSV-offensief voor échte syndicale vrijheid gaat hiermee een nieuwe fase in.  De in Groot-Brittannië erkende vakbond STU, met Vlaamse afdeling VSV, vraagt de rechter om de zaak door te sturen naar het Europees Hof in Luxemburg, om daar te beoordelen of de Belgische monopoliewetgeving voor de drie zuilvakbonden in strijd is met de Europese dienstenrichtlijn.  Belgische Staat, ACV, ABVV en ACLVB weren zich daartegen als een duivel in een wijwatervat; zij weten wel waarom.  Zij hebben de grootste angst voor de stem van de Vlaamse werknemers als er écht keuzevrijheid zou zijn – en net die échte keuzevrijheid wil de STU-VSV afdwingen. 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Morgen pleidooien in Gent in STU-VSV-proces voor vakbondsvrijheid tegen staat, ACV, ABVV en ACLVB”

 1. Van der Meirsch Jan

  Als de tegenpartijen zich vrijwillig opwerpen in dit proces omtrent mijn persoon, nu de VSV eist om de zaak naar Luxemburg te krijgen, moet er blijkbaar toch ergens iets pikken…

  Groeten,
  Van der Meirsch Jan (in hoogsteigen persoon)

 2. Zou het dan toch kunnen?

 3. Ratteken, Maurice

  Het begint aan hun gat te pikken door de barstjes zoals het ov ral begint te pikken, eindelijk een goed signaal als je het mij vraagt. Voor dat ik in mijn koffer kruip wil ik dit nog allemaal mee maken hoe ACV, ABVV, ACJVB en de staat zich gaan wentelen van de pijn door het zout dat word gestrooid zoals de slakken mooi zicht daar ben ik zeker van.

Trending

%d bloggers liken dit: