In Gent werd gisteren het boek over het leven van Marie-Rose Morel voorgesteld door oud-VB-voorzitter Frank Vanhecke en mede-auteur Koen Dillen, zoon van Karel Dillen.  Zowat 100 personen woonden de voordracht bij.  Zowel voordien als daarna viel politiek nieuws te rapen.  De Gentse Belfortploeg rond Francis Van den Eynde, die uit het VB werd gezet, neemt op eigen kracht deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober als Vl. Belf., Vlaams Belfort.  Frank Vanhecke en Jurgen Ceder, senator en voormalig hoofd van de juridische dienst van het VB, roepen bovendien een ‘Vlaamsnationaal congres’ samen in juni in Brussel.  ‘Daar moet bekeken worden welke toekomst er is voor het rechtse nationalisme’, zo klonk het. 

Francis Van den Eynde kondigde de deelname van ‘Vlaams Belfort’ zelf kort aan.  Hij voegde eraan toe, dat hij consequent wil blijven met zichzelf en dus de lijst duwt, en niet trekt; als hij zou verkozen worden, zal hij bovendien zichzelf laten opvolgen.  ‘Ik heb steeds gezegd dat ik op mijn 65e zou stoppen met een mandaat en dat zal ik dus doen’, zo klonk het.

Daarna sprak Frank Vanhecke over het leven van Marie-Rose Morel zoals het ook in het boek beschreven staat: haar succes in de zakenwereld, haar opgang en ondergang binnen het VB, en tenslotte haar strijd tegen haar ziekte.  Het was de eerste keer dat Vanhecke hierover voor een publiek sprak.  Na zijn uiteenzetting vonden opnieuw vele boeken een koper.

Het politieke deel van de toespraak was kort.  ‘Marie-Rose Morel heeft ons gezegd:  mijn strijd is gestreden, maar jullie kunnen nog vechten.  Dat was bedoeld voor de slachtoffers van kanker en hun familie, en dat is zeker terecht.  Maar we moeten ook vechten voor het respect voor haar nagedachtenis, zoals met dit boek.  En we moeten ook vechten voor de toekomst van het rechtse nationalisme.  In de handen van diegenen, die het nu in handen hebben, kunnen we het niet laten.  Er is ruimte voor een behoorlijk, niet nodeloos dom en shoquerend rechts nationalisme.  Daarom roepen we in juni in het Brusselse een Vlaamsnationaal Congres bijeen.’

In diverse partijhoofdkwartieren zal dat bericht ongetwijfeld voor belangstelling zorgen.  Bij de laatste verkiezingen waaraan Vanhecke deelnam was hij goed voor meer dan 160.000 voorkeurstemmen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

25 reacties op “Belfortploeg komt op, Vanhecke&Ceder roepen Vlaamsnationaal Congres samen”

 1. VB partijslaven, wat moet je er mee?

  Volgens hen hebben enkel MRM & FVH fouten aan wat er allemaal gebeurde, maar de grote god uit Antwerpen treft geen énkele schuld. De waarheid is toch iets genuanceerder…

  Ik ga hier niet zeggen dat “het koppel” heilig was, maar ik kan over hen wel nuchter schrijven en praten. Ik vind het zeer spijtig dat het zover is moeten komen, maar zolang de huidige VB top niet naar zichzelf kijkt in plaats van alles op de media en “verraders” te steken, zal de partij verliezen.

  Toen ik als eenvoudig lid en oud bestuurslid dit jaar mijn overstap naar N-VA aankondigde (na bijna twee jaar het VB verlaten te hebben nota bene) werd ik ook overladen met clichés. Tsja.

 2. Ik begrijp echt niet waarom Rob hier zijn pen leent aan deze scheurmakers? Hebben we echt niets beters te doen dan dit?

 3. Ik was trots lijstduwer te zijn van FVH die ik steeds als een integer man beschouwd heb. Hij hield ons voor: als men niet akkoord gaat met de partij moet dat intern geregeld worden. Indien dat niet mogelijk is dan neemt men ontslag zonder na te trappen en stelt zijn mandaat ter beschikking van de partij.
  Onze tegenstrevers verheugen zich over de zoveelste versnippering onder de enige ware echte en behoorlijke Vlaamsnationalisten. Ik niet.

 4. Kleine vraag wat zijn dan die grote heldendaden? Ik ken alleen zijn lafheid om in het vizier van de vijanden van Vlaanderen alle overtuigde Vlamingen in hun streven naar Vlaamse Onafhankelijke de rug toe te keren in zijn eigen groot belang en balsturigheid omdat hij zijn zin niet kreeg (het ondervoorzitterschap en een plaats in Europa voor de toen reeds doodzieke Mevrouw Morel). Dit alleen was niet genoeg maar nu moet de partij van zijn vrienden die hem jaren lang steunenden, geloofden en betrouwden, afgemaakt worden, met alle mogelijke middelen volgens Louis Toback, en speelde voor hem het paard van Troje. Verdeel en heers maar het voorgestelde boek ligt in de Makro reeds voor slechts € 16.50 te koop en waarschijnlijk na de verkiezingen bij de Slegte. Het wiel is van de kar en de regimemedia hebben intussen andere katten te geselen namelijk Bart de Wever omlaaghalen zodat hij gelijk komt met Filip Dewinter en Vlaams Belang en NV-A als nationalistisch onkruid te verdelgen. Daar ligt mijn strijd, Hoop, Geloof en Liefde van 73 jaar voor een Onafhankelijk Vlaanderen gestruikeld over een vunzig eigenzinnig verhaal.

  1. Misschien moet je het boek toch eens lezen: MRM werd door FDW en GA uitgeschakeld omdat ze te populair werd, lastige vragen begon te stellen over de miljoenen die FDW via reclamecampagnes naar zijn vriendjes laat stromen en van mening was dat het ook mogelijk is aan politiek te doen zonder domme campagnes (zoals boerkabikini’s). De Antwerpse kliek blijft brave mensen zoals u in het ootje te nemen door te roepen dat zij het doen ‘voor Vlaanderen’, terwijl ze alleen nog bezig zijn met hun pensioenplanning. Vlaanderen verdient beter dan dat. Tijd voor iets nieuws! En lees het boek!

   1. Had U dan iets anders verwacht van dat boek dan dat het een afrekening zou zijn? Gelooft U echt daar een objectieve mening te lezen? Iets nuttigs te lezen in dat boek? Gelooft U echt dat Vlaanderen hierbij ook maar iets gebaat is? Gaan we onze strijd winnen nu er een paar gaan uithuilen bij de media? Verhalen hebben altijd twee kanten en de grond van mijn verhaal is dat ik als Vlaams nationalist echt niet op Nederlandse & Duitse scenario’s zit te wachten nu Vlaanderen’s uur slaat! (En dan heb ik het niet over Wilders…)

    1. Hebt u het boek gelezen? Of durft u niet? Ook ik ben jarenlang blind geweest maar als men leest hoe er valse offertes worden ingediend om het nationale bestuur te misleiden om zo miljoenen richting schimmige kassen te laten vloeien dan is er toch een breekpunt voor eerlijke mensen.

     1. Wat een niveau.! Toen Frank Vandenbroucke door zijn partij opzij gezet werd zweeg hij, maar kwam later terug met een studie over de sociale zekerheid. Zonder aandacht voor zijn eigen persoontje, zonder verwijten aan de ‘kliek van Gennez’, zonder de vuile was van de SP uit te hangen en in geen honderd jaar zonder een congres samen te roepen, zonder een nieuwe partij op te richten voor de enige echte behoorlijke socialisten.
      WAAR ZIJN DE VLAAMSNATIONALE POLITICI VAN EEN DERGELIJK NIVEAU?

     2. Timothy De Groote

      Wie was toen voorzitter ? Ofwel deed hij mee ofwel was hij incompetent ofwel is het verhaal enorm bij de haren getrokken; ikzelf zal ook eerder bij een partijgenoot drukwerk of wat dan ook bestellen dan bij een andersgezinde die alleen vriendelijk is als het om geld te krijgen is maar in het openbaar in mijn gezicht zou spugen, vergeet ook niet in die tijd was het allemaal een stuk moeilijker om die dingen gedaan te krijgen dan nu, en zelfs nu nog is er een boycot, een bepaald bedrijf een Deinze BV weigerde om polos met het VB logo te maken, dankzij onze regiovoorzitter hebben we een bedrijf gevonden die dit wel deed, en wat dan nog als het 3 of 4 euro duurder was ?

     3. Omdat er blijkbaar nog geen familievetes genoeg zijn in de Vlaamse beweging… :

      Indien U de moeite had gedaan om mijn bijdrage te doorgronden dan had U het antwoord op Uw vraag zelf kunnen vinden. Van de trouwfoto’s, over het huwelijksaanzoek aan het comomeer, het geliefkoosde Baden-Baden, al de reizen met Jurgen & co, het schaduwbestuur, Zuid-Frankrijk met de familie, tot en met het overplakken van VB-affiches in 2003 toe. Ja, net zoals menig ander anti-VB-boek heb ik ook deze hagiografie gelezen. Dat de nadruk van een duidelijk rijk gevuld leven correleert rond het VB is symbolisch voor het doel van de auteurs. Zonder afbreuk te doen van; of niet respectvol te zijn voor de betreurde; maar goed dat het nog een vlot geschreven pamflettair essay is, anders was het tijdsverlies geweest. Buiten wat screenshots van facebook e.d., is de bewijslast maar mager… Dat een Vlaams Belang erevoorzitter voor een titel onder eigen naam een gewone uitgeverij heeft gevonden zegt eigenlijk al genoeg.

      U hebt het dus over feiten die zogezegd plaatsgrepen onder voorzitterschap van één van de auteurs. Blijkbaar toch niet zo een goed voorzitter als hij niet weet wat er met dat geld al jaren gebeurde? Heeft hij 12 jaar zitten slapen dan? Deleu doet al lang de campagnes en is zo voor een heel groot stuk verantwoordelijk voor het succes van de partij. De malversaties over de campagnegelden die in maart 2010 terug in de pers verschenen deden mij toen allemaal een beetje denken aan de episode over Karel Dillen zaliger zoals beschreven door Karl van den Broeck in Knack, onder de kop De dag dat Karel Dillen werd afgezet. Karel Dillen, Madeleine Konincks en de partijkas met als bron onder andere Renaat Van Heusden. Een idealist pur sang zal om zoiets toch niet liegen zeker? Blijkbaar is het nooit anders geweest concludeerde aff naar aanleiding van een artikel van Matthias Daneels in het NB… Het enige wat nooit anders geweest is, is de vijandigheid van de pers tegen het VB. Iedereen weet dat, wie malafide is gebruikt het…

      ‘Over interne zaken communiceer ik niet extern. Als ik iets te zeggen heb, doe ik dat op de partijraad’, aldus Vanhecke in Knack op 1 Maart 2010. Loze belofte zou later blijken.

      Wat betreft die insinuaties van FvH; de partijraad (toch ook gevuld door FvH!) was duidelijk in haar oordeel. Ook al kon dat oordeel maar nadat alles uitgebreid in alle media was verschenen. Daar zit het hem net! De ARB-zaak was het glijmiddel om FDW te beschadigen via de vijanden van de pers. Deleu liep FvH na al die jaren plots voor de voeten? Ooit had hij nochtans plaats gemaakt… Maar goed dat een boek “intern” is zeker? Maar goed dat Tom Cochez onze grote vriend is zeker?

      Indien er werkelijk sprake was van bewijsbaar gesjoemel dan hadden bovenvernoemde personen, gezien de haat die ze koesteren voor het VB, geen seconde getwijfeld om de hele zaak voor de rechter uit te vechten. FDW’s politieke onschendbaarheid laten opheffen is dan een koud kunstje, en op veel mededogen van de rechtbank zal hij vervolgens ook wel niet moeten rekenen. Het buitenwerken van Deleu was luidens het boek toch maar voor de schone schijn, nietwaar? Welaan, als het de auteurs dus echt te doen is om in alle eerlijkheid misdadigers te bestraffen moeten ze daarmee niet naar de pers lopen maar naar de rechtbank. Auteur van bovenstaande is jurist, Ceder is jurist, … met de kosten zal het wel meevallen en de partij zal er wel bij varen. Dat is toch waar de acolieten van FvH de mond steeds van vol hadden, nietwaar? De partij verbeteren!? Hoe ze dat deden? Via moddercampagne’s in de pers…

      Als Uw ogen niet opengaan bij het lezen van de passage in het boek dat MRM op het gebied van het partijbestuur een voorwaarde had mbt. Keizer-Francis 1 van Gent, dan weet ik het ook niet meer? Maar nogmaals, deze hele discussie is zonder voorwerp daar enkel de FvH-these te horen zal zijn. De antithese zal er waarschijnlijk nooit komen omdat de ‘tegenpartij’ er geen baat bij heeft om een debat dat bij voorbaat door de pers in het nadeel van de partij zal worden uitgespeeld op de straatstenen uit te vechten. Conclusie, er zal nooit sprake zijn van een synthese, er zal dus nooit sprake zijn van een sluitende waarheid van het verhaal. Dat al wie hoogdravende oordelen meent te moeten vellen dat maar eens goed begint te beseffen!

      Politiek is geen schone stiel, maar jammer genoeg een noodzakelijke stiel. Ik zie niet in wat Vlaanderen er bij te winnen heeft als rechts nationalisten met modder naar elkaar gooien? Vlaanderen heeft nood aan een radicale formatie met een sterke merknaam en een sterke leiding. De merknaam omwille van de bekendheid, de radicaliteit omwille van de noodzaak, en de leiding omwille van het doorzetten. Daarom, wetende dat er geen tijd is voor dit soort spelletjes, zet ik met de kracht van mijn overtuiging mijn schouders onder het VB. Niet omdat ik in de schone ziel van eender welke politicus geloof maar uit noodzaak!

 5. Het Vlaamse VOLK laat zig in de zak zetten door de grote partijen ,in Antwerpen mogen weer niet Belgen ook kiezen (snelbelg wet )zo zullen de sossen weer winnen

 6. Ik was daar gisteren aanwezig op de voorstelling van “Vlaams Belfort” en inderdaad je voelt de drang naar iets nieuws. Er is een nood aan een rechts Vlaamse beweging die tussen het Belang(te radicaal) en de NVa(te soft) de plaats in neemt. Ik blijf nog altijd hopen dat Frank,Francis,Jurgen en Koen de handen in elkaar slaan en iets nieuws op stapel zetten. De leegte kan opgevuld worden en vele mandatarissen staan al klaar om de stap te nemen. Jammer dat de “echte” Vlamingen nu over het politieke landschap versnipperd liggen.

  1. En U als ex-mandataris kan dat weten!? Niks van. Er is helemaal geen nood aan nog meer versnippering! Het VB is trouwens helemaal niet TE radicaal. Verre van! Het mag gerust wat meer Vlaams Blok worden terug! Beseft U eigenlijk wel goed wat de toestand vandaag op onze straten, markten en pleinen is? Snapt U dan niet dat het vijf voor twaalf is om Vlaanderen te bevrijden van het Belgische gezwel? Daartoe is samenwerking nodig, geen natrappende pipo’s die hun persoonlijke vetes komen uitvechten op kap van de militanten. Alsof wij ook maar iets te winnen hebben bij de reisverhaaltjes van Jurgen & co in Ethiopie?
   Het is trouwens heel doorzichtig wat er hier aan het gebeuren is: Rancune tegen het Vlaams Belang. Dat is ook de enige reden dat men blijft bewegen. Vlaams Belfort, te lezen op de kiesbrief als V B , is het duidelijkste bewijs dat er helemaal geen sprake is van iets nieuws maar juist van een georganiseerde kiezersvalstrik.
   Trouwens, nu we toch bezig zijn. Uit de partij stappen, allemaal goed en wel. Moet iedereen voor zijn eigen uitmaken. Maar die zetel die U daar heeft, die is niet Uw eigendom, maar die van het echte Vlaams Belang. Zijn leden, zijn militanten & zijn kiezers. Ik heb het hier dus niet over de ‘top’ maar over de echte eigenaars. Zou het niet netjes zijn mochten al die opstappers zoals U onze zetels teruggeven? Wie morgen op zijn werk ontslag neemt mag toch ook zijn wedde niet behouden?

   1. Wat een flauwekul. Als mensen 20 jaar het beste van zichzelf gegeven hebben en dan door de Antwerpse kliek worden buitengepest dan mogen zij rustig hun zetel houden tot aan de volgende verkiezingen. Trouwens, gaat het VB de miljoenen euro’s die het krijgt dankzij de stemmen voor Vanhecke en Morel doorstorten aan de Belfortploeg? Ik dacht het niet.

    1. Timothy De Groote

     Hoe kunt ge nu als lokaal mandataris in godsnaam buitengepest worden ? Het lijkt mij eerder logischer om dat als excuus te gaan gebruiken, eerlijker zou zijn. a) Heb nooit iets gedaan in de gemeenteraad en men kiest voor andere mensen op de lijst die meer inzet tonen. b) VB ligt minder in de peiling en ik kies het zeker voor het onzekere en ga naar N-VA want 250 euro per maand laat ge toch niet zomaar liggen. c) ik wil perse schepen worden ! d) ik wil graag gezien worden op de recepties en dergelijke e) ik ben nooit VB’er geweest maar ben van Volksunie overgestapt naar VB omdat die toen goed opkwamen

    2. Inderdaad, wat een flauwe kul!

    3. Zonder afbreuk te doen van de verdiensten van betrokkenen merk ik dat U de zaken aan het omdraaien bent. Zowel FvH als MRM, als ALLE anderen, hebben alles aan het VB te danken, en niet omgekeerd. Zonder VB geen FvH. Hij heeft zijn zetel en stemmen dankzij de partij en is het dus aan diezelfde partij verplicht die zetel terug te geven. Stond dat trouwens niet zo in het charter van de Vlaams Blok-mandataris? In plaats van politiek te zien in functie van haar ware proporties en geplogenheden laat U zich duidelijk leiden door emotionaliteit. Als ik mij daardoor moest laten leiden en redeneren zoals U dan moet ik heel dringend nog enkele gepeperde facturen aan FvH overmaken …

 7. Linde B-Wielsbeke

  Jammer dat mensen blijven strijden tegen… blijven vechten tegen… Dat is altijd een verloren zaak. Als je iets wilt bereiken, als je iets wilt winnen, dan “ga je voor iets”. Strijdt niet tegen je ziekte – maar ga voor gezondheid ! Strijdt niet tegen armoede – maar ga voor een beter leven ! Dan zie je wel weer mogelijkheden, dan vind je wel weer kansen, dan kun je wel gemakkelijker volhouden. Gaan voor iets biedt alleen maar perspectief – terwijl vechten tegen je volledig afsluit van datgene wat je ooit wel wilt bereiken. Het lijkt misschien hetzelfde. Alleen, als je het voor jezelf durft te veranderen, als je het voor jezelf durft uittesten, dan merk je dat het een wereld van verschil vormt :)

 8. Eindelijk! Vlug graag opnieuw een beweging waar rechtse Vlaamsnationalisten zich thuisvoelen zonder dat ze zich moeten schamen voor carnavalsaffiches met boerkabikini’s en andere onnozelheden die misschien aanslaan in Antwerpen maar daarbuiten alleen tot gezucht leiden in de zin van: kunnen ze nu op het ogenblik dat de crisis losbarst echt niets beters verzinnen dan dat?

  1. FilipDenVlaming

   Zo is dat, ExVB. Er is voor zo’n beweging ZEKER een potentieel…

   Let wel, ik ben ook tegen massale imigratie en heb problemen met de extreme vormen van de islam (net als met andere geloven trouwens), maar je kan je standpunten wél verkondigen op een realistische manier.

   En een meldpunt voor illegalen is totaal naast de kwestie, dat Wilders er succes mee heeft wil nog niet zeggen dat dat hier ook zal lukken.

 9. Gods Rijke Zegen voor Frank Vanhecke
  Frank is en blijft een grote Held.

 10. Toon Masscho, Berendrecht.

  Bah !

  1. Als je niet meer inhoudelijk commentaar kunt geven kan je beter zwijgen !

 11. hilde franckaert

  Hoeveel rechtsnationale partijen telt Vlaanderen dan eigenlijk nog? De halve tsjeef, Bart De Wever en Vlaams Belang? Ah ja en die van de Belfort toren :-)

  1. vandendriessche roger

   ja overlopers zijn er altijd geweest het zijn daarom geen slechte mensen en sommige kan ik misschien wel begrijpen zoals Frank maar daarom zijn alle belangers niet dom zoals hij beweert want dan is hij toch ook lang dom geweest maar u zal zien in de toekomst zullen die overlopers nog wel eens overlopen indien de NV.A bij toekomstige verkiezingen zou verliezen wel dan pakken die slimme zogezegde Vlaams?Nationalisten?hun koffers en verhuizen ze weer. Dus Jurgen Ceder mag gerust zijn er zullen er een deel misschien zelf hun koffers niet uitpakken maar afwachten wanneer de volgende overstap gaat plaatsvinden in 2014 misschien?Spijtig genoeg is er nu al veel gejuich bij de echte belgen vive la belgique vive le Roi de onafhankelijkheid van Vlaanderen zal niet POUR DEMAIN zijn maar j misschien heeft Frank dan toch gelijk maar dan zijn alle ik zeg wel duidelijk alle Vlaams? Nationalisten ook hij dus dom.Amen

Trending

%d bloggers liken dit: