Op 4 november 2011 hielden de Vlaams Belang Jongeren hun “Nacht van de Militant” te Gent. Net zoals NSV!, KVHV, Voorpost, TAK, de VVB, etc… was ook RechtsActueel uitgenodigd. En dat zullen ze daar geweten hebben!

Voor het evenement begon was er eerst een kruisverhoor met Filip Dewinter en Tanguy Veys gepland. Die eerste kon er echter niet aanwezig zijn, waardoor de laatste in z’n eentje het publiek mocht trotseren. Dat publiek was ook speciaal daarvoor afgekomen, dat mocht ook blijken uit de vele vragen. Kort samengevat mocht Tanguy Veys een spervuur van vragen beantwoorden met betrekking tot zijn steun voor Israël (die onlangs een raket , de Jericho3, hebben getest die alle Europese hoofdsteden kan raken met een kernkop). Het publiek was zeer kritisch en duidelijk niet tevreden met de houding van Tanguy Veys in verband met Israël en het is ook nog steeds niet duidelijk in welke mate het Vlaams Belang deze koers als partij ook volgt.

Daarna gingen de standjes van de verschillende verenigingen open, en in alle bescheidenheid, RechtsActueel slaagde er goed in om op te vallen. Een groot doek waarop we onze webstek projecteerden en een eigen geluidsinstallatie zorgden ervoor dat tussen de debatten, waarover zodra meer, onze stand de meest bezochte was en ook de grootste publiekstrekker. Meerdere mensen kwamen ons feliciteren. Er werd ook een wedstrijd “Militantisme” georganiseerd, gewonnen door Voorpost dat € 250 voor zijn boetefonds won.

Na een korte pauze volgden aldus de debatten, al is panelgesprekken meer op z’n plaats. Het eerste gesprek ging tussen RechtsActueel, ‘t Pallieterke en Radio Rapaille en werd gemodereerd door Thierry Van Roy. Tijdens dit gesprek was het duidelijk dat er nog grote mogelijkheden liggen voor nationalistische initiatieven in de nieuwe media. Ook was er de uitgesproken wil om intenser met elkaar samen te werken. Het tweede gesprek, gemodereerd door RechtsActueel-medewerker Bert Deckers, ging tussen NSV!, KVHV en NJSV. Hieruit kwam, onder andere, de kritiek dat de Vlaamse Beweging en het Vlaams Belang teveel stilstaan bij specifieke thema’s. Het is voor hen nodig om hier uit te breken en ook socio-economische standpunten in te nemen. Als afsluiter vond het gesprek plaats tussen Voorpost, de Flandriens en TAK, gemodereerd door RechtsActueel-medewerkster (jaja, we waren goed vertegenwoordigd) Barbara Bonte. Deze mensen, de Flandriens uitgezonderd, hadden het vooral over de vele boetes die worden uitgesproken tegen actiegroepen, met dank aan het G.A.S. (Gemeentelijke Administratief Sanctierecht).

Hierna werd afgesloten met een gratis vat, waarna de deelnemers de avond voor de nacht inruilden en wij tevreden naar huis weerkeerden. Foto’s volgen nog.

Tot volgend jaar?

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Nacht van de Militant: RechtsActueel was erbij!”

  1. “Het publiek was zeer kritisch en duidelijk niet tevreden met de houding van Tanguy Veys in verband met Israël en het is ook nog steeds niet duidelijk in welke mate het Vlaams Belang deze koers als partij ook volgt.”

    Ik heb enkel kritiek gehoord van 2 mensen uit het publiek. Op basis van de vragen die op voorhand op papier moesten ingediend worden kan je niet concluderen dat “het publiek duidelijk niet tevreden was”. Wat wel duidelijk was, dat tijdens de eenzijdige vraagstelling een aantal mensen uit het publiek opstapten om een pint te pakken, Een verstandige keuze, die veel interessanter was,

    NVDR: een kamerlid dat deelneemt aan een debat verklaart dus dat iemand die opstapt uit dat debet om een pint te gaan pakken een verstandige keuze maakt? Het wordt met de dag gekker.

Trending

%d