Ook al krijgt de politieke partij PVDA-PTB een riante partijfinanciering, de partij runt in Sint-Joost-ten-Node ook nog eens een subsidiefabriek, die zoveel mogelijk belastinggeld binnenhaalt voor het verspreiden van extreemlinkse communistische ideeën. De fabriek draait een omzet van meer dan 1 miljoen euro belastinggeld per jaar en stelt minstens 12 mensen tewerk.

Verscholen in een wat treurige buurt van Brussel ligt een pand met een opvallend groot huisnummer aan de gevel: de Haachtsesteenweg 53. Boven het huisnummer hangt een hele lading naamplaatjes van onbekende verenigingen. Wie er voorbij wandelt zou niet denken dat hier meer dan 1 miljoen euro aan subsidies wordt binnengesleept voor communistische extreemlinkse actie, maar wij leggen het voor u bloot.

  1. INTAL, de terreurvrienden

Het plaatje bovenaan vermeldt INTAL: dat staat voluit voor ‘International Action for Liberation’, een oubollige communistische naam die door de PVDA liever niet meer publiek gebruikt wordt.  INTAL organiseerde in oktober 2023 in Brussel de eerste steunbetoging voor terreurgroep Hamas na de terreuraanval op Israël van 7 oktober 2023 met meer dan 1400 doden. Woordvoerder van INTAL is Isabelle Vanbrabant – onthoud even die naam.

In 2010 organiseerde INTAL overigens ook al de betoging in Brussel die leidde tot de vrijlating van islamterrorist Oussama Atar, die daardoor later de aanslagen in de Bataclan, Zaventem en Maalbeek kon plannen.

2. Cubanismo: fan van Che, de moordenaar

Zoals de naam op het tweede plaatje aangeeft is ‘Cubanismo’ een club voor steun aan de communistische dictatuur op Cuba. Cubanismo organiseert snoepreisjes naar Cuba voor PVDA-aanhangers. In het logo draagt men de afbeelding van Che Guevara, die in Cuba mee zowat 17.000 dissidenten vermoordde en daarbij openlijk verklaarde: ‘Ik ontdekte dat ik houd van moorden.’

Volgens de eigen website is de voorzitter van Cubanismo Isabelle Vanbrabant.

3. VZW Globalize Solidarity: Vlaams geld voor franstalige actie

Deze club, het derde naamplaatje aan de deur, wordt gebruikt om met subsidies personeel te betalen. De VZW krijgt daarvoor zowat 150.000 euro subsidies per jaar; daaronder ook van de Vlaamse minister bevoegd voor buitenlandse zaken, Jan Jambon (N-VA), in 2023 een ‘personeelssubsidie’ van 39.000 euro.

Opmerkelijk is dat een club als INTAL vrijwel uitsluitend in het Frans actief is, maar dus personeel betaald krijgt uit… Vlaanderen. Zo is de banner op de facebookpagina van INTAL enkel in het Frans.

Deze VZW heeft een bestuur, en één van de bestuurders is, u raadt het al: Isabelle Vanbrabant.

4. VZW VIVA SALUD: het grote geld

Met de vierde naam op de bel, Viva Salud, zijn we echt bij het grote geld aangekomen. Bestuurder is PVDA-kopstuk Marc Botenga, vandaag Europees parlementslid voor de PVDA-PTB.

In 2020 werd het nieuwe bestuur van zes personen aangesteld, met naast Marc Botenga: jawel, Isabelle Vanbrabant.

Meer dan 1 miljoen euro subsidies

Volgens de eigen website krijgt PVDA-club Viva Salud elk jaar meer dan 1,1 miljoen euro uit overheidssubsidies: belastinggeld dus. De opbrengsten van eigen activiteiten zijn nog geen 40.000 euro.

Het grootste deel van dat bedrag komt van Meryem Kitir, de oud-minister voor ontwikkelingssamenwerking van Vooruit die in een wolk van schandalen moest opstappen. Zij kende de PVDA-club begin 2022 een subsidie toe tot 2026 van meer dan 1 miljoen euro per jaar.

Maar veel is niet genoeg: Viva Salud krijgt ook 700.000 euro toegestopt van andere organisaties. Eén daarvan is Open Society Foundations, de wereldwijde financier van linkse politieke bewegingen van de omstreden superkapitalist George Soros.

Verrassend is dat de club van PVDA-Europees parlementslid Botenga erin slaagt ook nog eens lokale subsidies te krijgen van de gemeentebesturen van Antwerpen, Gent, Ieper, Lille, Lommel en Hoeilaart.

Al dat geld vloeit totaal niet naar concrete projecten inzake gezondheid voor mensen. De website van Viva Salud vermeldt er (op datum van 7.11.2023) welgeteld 5 (vijf) sinds 2020: Eén watertank van 10 kubieke meter in Congo, voetballen in Congo, een muurtekening in Gaza, wat promotie voor vaccins, en de steun aan de dictatuur van Cubanismo.

Het jaarverslag van Viva Salud is een niemendalletje van slechts 2 pagina’s. Daarin geeft men aan dat men wereldwijd in slechts 3 landen met partners samenwerkt. En daarvoor heeft de VZW naar eigen zeggen 12 voltijdse medewerkers in dienst… In werkelijkheid gaat al het geld naar communistische politiek: liefst 320.000 euro voor de eigen werking, en 375.000 euro naar ‘strijdbare sociale organisaties’.

De ‘Peoples Health Movement’ (PHM): een lege doos

Eén van die ‘strijdbare sociale organisaties’ is blijkbaar een club met de naam PHM, die meer dan 400.000 euro krijgt. Waar de PVDA-PTB anders zo tekeer gaat tegen fiscale constructies functioneert Viva Salud naar eigen zeggen als ‘fiscale host’:

Ook PHM doet niets concreets voor de gezondheid van mensen. Ze doet alleen aan de promotie van communistische ideeën, zoals ‘equitable health policies and health systems in the context of intersectional justice’.

De website van PHM is één grote lege doos: Men komt niets te weten over bestuur of secretariaat, de Nieuwsbrief blijkt niet te werken en de ‘contact info’ is leeg. En toch is dat blijkbaar 400.000 euro waard…

5. IMAST-INEM

IMAST is het ‘Instituut voor Marxistische Studies’, in het Frans ‘Institut d’études marxistes’ (INEM). Het is gewijd aan Karl Marx, die met zijn pseudowetenschap de grondslag legde voor het meest moordzuchtige totalitaire systeem van de 20e eeuw, het communisme. Marx was groot voorstander van terreur tegen niet-linkse mensen.

Onder de naam marx.be organiseert IMAST zomeruniversiteiten, en wie vinden we daar als lesgever terug in 2016? U raadt het niet: Isabelle Vanbrabant.

6. Bisan International Center: tegen Israël

De VZW ‘Bisan International Center for Research and Development’ is als nieuwste afdeling van de subsidiefabriek pas opgericht in 2022, en is gericht op communistische actie voor Palestina en tegen Israël.

Ze werd opgericht vanuit Viva Salud, dat daarvoor een subsidie van 300.000 euro loskreeg van de Belgische regering. Het werd verkocht als een project ‘voor het recht op gezondheid van Palestijnen.’ Maar dat was maar schijn: de oprichter is Fiona Ben Chekroun uit Genappe, die nu de campagnes tot boycot van Israël leidt: het zogeheten BDS – Boycot, Divestment, Sanctions. ‘Kauf nicht bei Juden’, als het ware, maar dan anno vandaag. Zij was of is betaald medewerker van Viva Salud, en in 2018 was ze woordvoerder van INTAL.

In 2018 verscheen een artikel over deze BDS-campagne in het PVDA-Partijblad Solidair. Het was geschreven door… Isabelle Vanbrabant.

7. ATELIER Salle – zaal

De naam ATELIER verwijst naar een VZW, die gevestigd is op het adres Haachtsesteenweg 51. Deze VZW wordt mee bestuurd door de VZW Viva Salud, die dus gevestigd is op Haachtsesteenweg 53.

Als dat plaatje hier op nr 53 hangt, met vermelding ‘zaal’, dan zou dit kunnen wijzen op een klassieke sjoemeltruuk met subsidies: stel bv. dat de VZW ATELIER een zaal in eigendom heeft op nr. 53, en die zaal wordt dan ‘verhuurd’ aan alle VZW’s gevestigd op nr. 53, dan kunnen die VZW’s op nr. 53 zo extra ‘kosten’ bewijzen, en kunnen ze zo nog meer subsidies trekken.

8. Actieplatform gezondheid en solidariteit VZW (APGS-PASS)

Deze vooral franstalige PVDA-mantelorganisatie, met amper een 400-tal volgers op Facebook en een website die niet werkt, werd in 2013 opgericht om de communistische ideeën ingang te doen vinden bij vakbonden en mutualiteiten. In november 2023 besliste ze haar zetel te verhuizen naar een ander adres, maar het naamplaatje is blijkbaar nog blijven hangen.

Conclusie: In de subsidiefabriek van de PVDA-PTB op adres Haachtsesteenweg 53 zijn minstens 8 verenigingen gevestigd die maximaal subsidies binnenhalen voor het verspreiden van extreemlinkse communistische ideeën. De fabriek draait een omzet van meer dan 1 miljoen euro belastinggeld per jaar en stelt minstens 12 mensen tewerk.

Geen enkele andere partij dan de communistische PVDA-PTB doet zo’n georganiseerde poging om, naast haar miljoenen aan partijfinanciering, de belastingbetaler nog eens extra via allerlei andere subsidiestromen te doen betalen voor haar politieke actie.

DISCLAIMER: het correct gebruik van subsidies uit belastinggeld is een debat van groot maatschappelijk belang, en de volledige inhoud van dit artikel wordt gedekt door onze vrijheid van meningsuiting, die luidens de Grondwet niet aan enige preventieve censuur kan onderworpen worden. Alle gegevens in dit artikel staan in publieke documenten van de overheid of op de website van de verenigingen zelf. Alle met naam genoemde personen in dit artikel kiezen voor een publieke activiteit als bestuurslid van een vereniging van politieke aard, en alle foto’s zijn door henzelf bekend gemaakt. Wij roepen niemand op tot haat, geweld, discriminatie of het nodeloos contacteren van wie dan ook. Wij menen dat het publiek recht heeft om te weten waar zijn belastinggeld voor gebruikt wordt en wie daarvan geniet. Elke poging tot intimidatie of censuur gaat hier de prullenbak in.

Help mee de waarheid over de communistische PVDA te verspreiden!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “ONTMASKERD: PVDA runt ‘subsidiefabriek’ van 1 miljoen euro in Sint-Joost-ten-Node”

  1. Ik dank jullie om via uw publicatie reclame te maken voor mijn boek dat binnenkort verschijnt ‘AMADA de bloedrode geschiedenis van de PvdA” boek dat natuurlijk uitgebreidere een meer specifieke info bevat dan in uw artikel en zeer veel info bevat die ik als ex AMADA militant uit eerste hand heb. Maar toch bedankt om het thema warm te houden. Hopelijk mag ik op jullie ( als principiële anticommunisten) rekenen om als het boek verschijnt daar de reclame voor te maken. Voor de goede zaak natuurlijk?

    NVDR: Zeker. Laat het ons zeker weten aub als het zover is. Pas wel op, het is PVDA, want PvdA zorgt voor verwarring met Nederland.

  2. Ik heb letterlijk twee seconden gegoogled om de echte website van PHM te vinden: https://phmovement.org/

    Ik zal verder geen tijd verspillen hier tegenin te proberen gaan.

    NVDR: precies, en de nieuwsbrief is nog steeds niet werkend, de contact info is leeg, en over bestuur kom je niks te weten. En dat voor 400.000 euro per jaar.

  3. Fout, andere partijen zoals bv. NVA en OpenVLD hebben gelijkaardige constructies. Wie zoekt, die vindt.

    NVDR: Dat zal u dan toch iets concreter moeten maken… En opgelet: in het kader van de partijfinanciering heeft elke partij VZW’s die officieel erkend en geregistreerd zijn, daarover gaat het hier niet. De PVDA doet hier wat anders: met opzet via VZW’s NAAST de partijfinanciering subsidies tappen die voor wat anders bedoeld zijn: cultuur, ontwikkelingshulp, jeugd…

Geef een reactie

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading