De tijd van het mooiste kinderfeest is weer aangebroken: de intredes van Sinterklaas en Zwarte Piet zijn gestart. Overal in Vlaanderen en Nederland genieten kinderen en hun (groot)ouders van dans, feest en liedjes in afwachting van de grote dag, waar de Sint en zijn leuke helpers, de Zwarte Pieten, de cadeautjes bezorgen.

Maar geen toffe eigen traditie of wokelinks probeert ze te verpesten. In Nederland heeft de groep ‘Kick Out Zwarte Piet’ (KOZP) al voor een heleboel heisa gezorgd. In Vlaanderen probeert een groep dat nu te kopiëren, onder de naam ‘België kan het’. De club roept op tot acties tegen het ‘racisme’ dat in het onschuldige kinderfeest zou schuilen. In Ieper werd een demonstratie gedoogd, in Sint-Niklaas werd ze door nationalistische activisten verhinderd. Voor dit weekend kondigt de groep pogingen aan om de intochten van Sint en Piet te verstoren in Kortrijk en Lier, later zou ook Brasschaat nog aan de beurt zijn.

Steun van VZW Kifkif en VZW Hand in hand

Er is altijd wel een handvol linkse wokers te vinden voor het verstoren van een onschuldig kinderfeest. Gekker is dat de actie de steun krijgt van twee VZW’s, die in totaal jaarlijks maar liefst 450.000 euro belastinggeld krijgen van de Vlaamse Regering van Jan Jambon van de N-VA.

De groep tegen Zwarte Piet meldt fier dat ze voor haar acties de steun heeft van de VZW Kif Kif en de VZW hand in hand tegen racisme.

De linkse VZW Kif Kif krijgt jaarlijks van de Vlaamse regering 250.000 euro aan cultuursubsidies.

Ook de linkse VZW Hand in hand tegen racisme valt met 230.000 euro per jaar dik in de prijzen, opnieuw vanuit cultuursubsidies:

Belastinggeld van Vlaamse ouders die Sint en Piet vieren wordt dus gebruikt om Vlaamse subsidies voor cultuur uit te betalen aan linkse actiegroepen om één van de belangrijkste culturele tradities van Vlaanderen te bestrijden. Veel gekker moet het toch niet worden. Hallo, Vlaamse regering met Jan Jambon en NVA?

DISCLAIMER: de discussie over het behoud van het kinderfeest Sinterklaas en Zwarte Pieten is een debat van groot maatschappelijk belang, en de volledige inhoud van dit artikel wordt gedekt door onze vrijheid van meningsuiting, die luidens de Grondwet niet aan enige preventieve censuur kan onderworpen worden. Alle gegevens in dit artikel staan in publieke documenten van de overheid of op de website van de verenigingen zelf. Alle met naam genoemde personen in dit artikel kiezen voor een publieke activiteit als bestuurslid van een vereniging van politieke aard, en alle foto’s en beelden zijn door henzelf bekend gemaakt. Wij roepen niemand op tot haat, geweld, discriminatie of het nodeloos contacteren van wie dan ook. Wij menen dat het publiek recht heeft om te weten waar zijn belastinggeld voor gebruikt wordt en wie daarvan geniet. Elke poging tot intimidatie of censuur gaat hier de prullenbak in.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Vlaamse Regering geeft 450.000 euro subsidie aan Zwarte Piet-haters”

 1. En als het nu witte Pieten zijn, is het dan wel goed en geen racisme? Blanke knechten mag dus en zwarte knechten niet? Bovendien speelt Zwarte Piet helemaal geen onderdanige rol, Sint vraagt Piet doorlopend om raad. Maar ja, het gaat ook helemaal niet om discriminatie, kijk maar in Nederland want op plaatsen waar helemaal geen Zwarte Pieten meer zijn vinden KOZP het toch nog nodig om te demonstreren, beter gezegd om rellen te schoppen want dat is wat ze echt willen, relschoppen en de kultuur kapot maken voor de kinderen.

  1. “witte Pieten” ? Zwarte Piet heeft een witte piet want enkel zijn gelaat is zwart geschminkt.

 2. Dit betekent dèculturalisatie van een lang gekoesterd kinder- en volksfeest.
  Kennelijk om op de termijn plaats te maken voor Halloween. Een overgewaaid griezel / terror feest uit de VS. Verschrikkelijk !

 3. Laat die ouwe goedlachse witte oude hetero (?) man ook maar ophouden met gratis spullen te schenken aan alle kinderen ongeacht hun afkomst. Weg met Klaas !

 4. Waar zitten Jan Hesp en zijn Niets Vlaams Aan nu eigen lijk???? Terloops gezegd, bij de hollanders klinkt het natuurlijkweer sjieker in het Engels. Apevolk.

 5. Blanke Blanche Blankaert, Blankenberge

  Natuurlijk is Zwarte Piet, Sinterklaas’ trouwe neger knecht geen “racisme”. Onterechte aantijgingen van vermeend maar onbewezen “racisme” dienen vervolgd op basis van “Laster & Eerroof”, geen compassie met dergelijke politiek-correct ontaarde, loze beschuldigingen !

Geef een reactie

Trending

%d bloggers liken dit: