Het is een jaar geleden dat de Vlaming Yannick Verduyck in Merksem geëxecuteerd werd door een Waals team van de belgische politie onder het brullen van ‘ta gueule’, bek toe. De moordende eenheid was de DSU, de ‘Directie speciale eenheden’ van de belgische federale politie, die getraind wordt op het gebruik van overweldigend en dodelijk geweld, zoals uit dit filmpje blijkt:

Aanvankelijk beweerde het parket dat Yannick als eerste zou geschoten hebben, en dit op basis van de vlugge eerste verklaring van de Waalse DSU-killers zelf. Maar op Twitter verschenen meteen berichten van bronnen binnen de Vlaamse DSU, waar men verontwaardigd was over het ‘cowboyoptreden’ van de Walen in Vlaanderen, dat ook de naam van de DSU in Vlaanderen bezoedelt.

Over de vraag WIE als eerste schoot is sindsdien héél stil geworden bij het regime. “Het onderzoek loopt nog”, klinkt het nu plots bij het parket.

De familie blijft intussen vastberaden én verontwaardigd over het optreden van het regime. “Het was een jaar waarin wij steeds meer vragen kregen, maar te weinig antwoorden die de dodelijke actie ook maar op één manier zou kunnen rechtvaardigen. Hij werd zonder proces post mortem schuldigverklaard en zijn dood werd zo genormaliseerd en gebagatelliseerd”, laat de familie weten in een communiqué. “Het onderzoek loopt nog steeds en antwoorden zijn er nog niet.”

Zaterdag wordt een herdenkingsmoment gehouden, om 15 uur in de OLV van Smartenkerk, Pastoor J. Bampsstraat 1, Merksem (Antwerpen).

Doofpot

Vrienden van Yannick Verdyck noemen het ondertussen géén toeval dat het onderzoek zo lang wordt gerokken. In De Andere Krant zegt Brecht Arnaert: ‘ Men probeert het in de doofpot te stoppen: “het onderzoek is nog lopende”. Maar hoeveel onderzoek kan er nodig zijn? Je hebt je forensisch onderzoek, je lijkschouwing, je ballistisch rapport en je reconstructie ter plaatse. Doe er nog wat getuigenverslagen bij en misschien nog een onderzoek in zijn kennissenkring. Hoe lang is dat werk? Een half jaar, max? Maar hier zijn te veel politieke belangen mee gemoeid: wat zal blijken is dat een onschuldige burger is doodgeschoten, zonder degelijke profilering, en iemand moet daar de gevolgen van dragen. Maar dat zal nooit gebeuren. Het zou mij zelfs niet verwonderen dat dit over de verkiezingen van juni 2024 wordt getild, om zo geen enkel politiek risico meer te lopen.’

Yannick V merksem wake
wake Yannick Verdyck Merksem

wake yannick verdyck merksem
wake Yannick Verdyck Merksem
Yannick Verdyck begrafenis

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “‘Ta gueule’, bek toe: Yannick Verdyck een jaar geleden geëxecuteerd door DSU-politie in Merksem”

  1. Laf waals uitschot.

  2. Toon Autoch, autochtoon

    Waalse arrogantie ten top, dus “Belgie barst” zodat we over ons eigen belastinggeld kunnen beschikken i.p.v. het deels naar de hangmatten over de taalgrens te vergooien !

Geef een reactie

Trending

%d bloggers liken dit: