Admiraal Rob Bauer, voorzitter van het militair comité van de NAVO, heeft deze week op een persconferentie te Oslo in Noorwegen, laten weten hoe de organisatie met de verhoogde defensiebudgetten van de diverse landen hoopt om voldoende wapentuig aan te schaffen. Ook de militairen hebben last van inflatie, moeten meer en meer betalen voor dezelfde aantallen oorlogsmaterialen en zien daarnaast minder snelle leveringen. Bauer wil private investeerders overtuigen om meer te investeren in de wapenindustrie, hij noemt daarbij expliciet de gelden van Nederlandse werkenden uit de pensioenfondsen.

Bij deze bijeenkomst werd gesproken over de concrete uitvoering van de defensieplannen zoals overeengekomen op de Vilnius-top in juli van dit jaar, de gevolgen van de plannen zijn enorm, zo werd nu wederom aan het publiek wereldkundig gemaakt. Er wordt verwezen naar het overal opduiken van vijanden, maar vooral naar de oorlog in Oekraïne, waarbij de organisatie anders dan bijvoorbeeld Nederland of Libië, zich hier wel druk maakt om de soevereiniteit van een land. “We doen al wat in onze macht ligt om hen te steunen…” (in de oorlog tegen Rusland /red), laat Bauer weten.

“Zoals we in Oekraïne hebben gezien, is oorlog een gebeurtenis van de hele maatschappij” weet Bauer en dit wordt dan doorgetrokken naar alle NAVO-landen, waarbij “het voorkomen van oorlog door weerstand en afschrikking eveneens een gebeurtenis van de hele maatschappij zou moeten zijn.” Daarom is volgens de voorzitter van het militaire comité een fundamenteel andere benadering nodig aangaande publiek/private ondernemingen in de defensie- en veiligheidssector.

Bauer merkt verder nog op dat het de liberale economieën niet lukt om snel en grootschalig oorlogsmateriaal te produceren, omdat bedrijven zich richten op de winst op de korte termijn en volgens de NAVO-mensen stabiliteit op de lange termijn zou moeten prevaleren.

De wens van de deze Amerikaanse organisatie, aangevuld met vooral Europese vazalstaten, om de hele maatschappij voor de oorlogsproductie in te zetten zal bij menigeen de wenkbrauwen doen fronsen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “NAVO wil meer geld uit samenleving weghalen, bijvoorbeeld via pensioenfondsen, voor aankoop wapens”

  1. Mensen een Amerikaans rad voor ogen draaien.
    Oorlogje spelen op kosten van de gewone man, die hierover niks zeggen kan!

Geef een reactie

Trending

%d bloggers liken dit: