(OPINIE) Proces Schild&Vrienden: het échte doel is Dries pakken op ‘negationisme’

In september 2018 maakte staatszender VRT gebruik van methodes die het nog nooit tegen moslimterroristen gebruikt heeft: infiltratie en diefstal van gesprekken. De oogst: wat stoute memes. Daarop barstte een zelden geziene heksenjacht los op de brave rechtse jongerengroep Schild en Vrienden, geleid door toen nog student Dries Van Langenhove. 5 jaar later gaat het proces echt van start en wat blijkt: echte ‘misdrijven’ zijn er niet gepleegd. Maar het échte doel is het beëindigen van de politieke loopbaan van Dries via een veroordeling voor ‘negationisme’.

Bij aanvang van de hele heisa in 2018 werd luid getoeterd dat Schild en Vrienden een ‘militie’ zou gevormd hebben, allerlei ‘gewelddaden’ zou gepleegd hebben (zoals het verwijderen van een linkse spandoek aan het Gravensteen), en aan wapenhandel deed. Van al die onzin blijft vijf jaar later zo goed als niets over.

Er is vooreerst het aantal: Er worden nog welgeteld 7 jongeren vervolgd, waaronder Dries zelf. Zo’n enorm gevaar blijkt er dus van Schild en Vrienden nooit uitgegaan te zijn, als slechts 7 mensen vervolgd worden.

Ook van de tenlastelegging ‘wapens‘ blijft niets over: geen enkele verdachte wordt daarvoor vervolgd. Alleen Dries zelf, omdat hij ocharme een busje pepperspray in zijn bezit had. Tja. De media blijven dan maar die ene foto opvoeren van Dries, die lachend op een legale schietbaan een legaal wapen vasthoudt. Ook al staat vast dat daar niets mis mee is.

‘Racisme!’

Volgende beschuldiging in het rijtje is de klassieker: ‘aanzetten tot haat, geweld en discriminatie’, oftewel overtreding van de antiracismewet. Dat is de vaste manier van aanpakken door het linksliberale regime, en niet toevallig werd de rechtbank van Gent gekozen. Daar werd ook destijds het Vlaams Blok op dezelfde wankele basis veroordeeld.

In Gent regeert de geheime Loge in de rechtbank. In de zaak van het VB werd één van de zetelende rechters, de franstalige Alain Smetryns, voorzitter van de Franstalige Lionsclub Gent-Gand, als beloning voor de veroordeling van het VB nadien door het regime politiek benoemd in het Hof van Cassatie.

In de zaak van Schild&Vrienden trok rechter Jan Van den Berghe de zaak zelf naar zich toe. Jan Van den Berghe, voorzien van modieuze linkse artiestenmuts, houdt niet van de vrije meningsuiting voor rechtse mensen: hij veroordeelde Jeff Hoeyberghs, bekend om zijn flamboyante meningen, tot de in België nooit geziene straf van 8.000 euro boete, 10 maanden gevangenis waarvan 5 effectief en 5 voorwaardelijk, en 5 jaar ontzetting uit zijn burgerrechten. (Voor een groepsverkrachting schrijf je in België een opstel en voor een terreuraanslag met 35 doden krijg je geen extra straf.)

Volgens ‘Scheldt vindt deze blijkbaar erg linkse rechter ook dat je ‘illegalen nooit mag opsluiten’.

Gaan de jongens van Schild&Vrienden dus veroordeeld worden voor het uiten van een migratiekritische mening? Daar lijkt het wel op. Maar het probleem van het regime is dat dit weliswaar goed scoort bij links, maar geen enkele invloed zal hebben op hun populariteit. Wel integendeel: net als destijds bij de veroordeling van het VB zal de golf van sympathie daarna des te groter zijn. Want als elke kritiek op het regime ‘racisme’ is, dan heeft het woord elke betekenis verloren en is veroordeeld worden wegens ‘racisme’ een eretitel.

Negationisme?

Omdat het regime dat ook weet heeft men er nog iets bijgesleept: het negationisme. In de groepen van S&V werden ook foute grappen over nazi’s, Tweede wereldoorlog en Joden gedeeld, en dat zou dan ‘ontkennen van de Holocaust’ zijn.

Dat is niet alleen juridische onzin, bovendien staat vast dat Dries Van Langenhove die grappen niet zelf gedeeld of geplaatst heeft. De raadkamer oordeelde dan ook al in eerste aanleg dat hem geen schuld treft. Maar de Loge stuurde daarop een oud-rechter in het veld: Henri Heimans, zelf een oud-rechter én van Joodse afkomst. De beroepsinstantie Kamer van Inbeschuldigingstelling durfde hem niet afwijzen, en daardoor vertrok Van Langenhove dan toch met de beschuldiging ‘negationisme’ naar de rechter.

En dat is de échte inzet van dit proces. Met een veroordeling wegens racisme is Dries een held, met een veroordeling wegens negationisme wordt zijn politieke carrière ernstig geschaad, zeker internationaal.

Allicht is dit ook de reden waarom de wegen van Dries Van Langenhove en het Vlaams Belang (tijdelijk?) gescheiden zijn. Het VB wil niet het risico lopen met een ‘verse’ veroordeling wegens negationisme naar de verkiezingen van juni 2024 te trekken, want dat kan het ultieme doel, machtsdeelname, in de weg staan.

Hoe dan ook staat het radicale nationalisme in Vlaanderen solidair achter Schild&Vrienden, voor de rechtbank en daarna. De dag van de vrijheid komt.

6 comments

 1. Zou op één of andere manier de oppermachtige pro-zionistische lobby kunnen betrokken zijn ?

 2. De corrupte politieke leiders en gerecht in dit Apenland.
  Natuurlijk niet alleen hier, het is nu zo in heel het zgn. “Vrije Westen”.
  Dit is weer typisch natuurlijk.
  In 2020 kreeg ik hier 5 (of 6) gewapende politiemannen in burger over de vloer met beschuldiging van:
  1. racisme
  2. negationisme.
  Reden:
  1. voor het plaatsen van een foto op Twitter met daarop 2 of 3 zittende totaal in het zwart gesluierde (vermoedelijk islam vrouwen) en daarnaast een paar zwarte vuilzakken, met wat commentaar, iedereen wel bekend denk ik.
  Dat was dus “racisme”.
  2. voor het plaatsen (eveneens op Twitter) van een oud officieel document van het Rode Kruis met daarop het exacte aantal doden per concentratiekamp.
  Dat heet dan negationisme.
  Daarvoor hebben ze hier dus ook een huiszoeking gedaan en natuurlijk een “hebbeding” gevonden dat ik gekregen had en volgens hen verboden was.
  Het busje pepperspray was blijkbaar wel vervallen, dat wist ik zelfs niet.
  Alleen het zoeken naar de waarheid wordt hier zwaar bestraft. Stel U dan voor dat je de waarheid zegt?!
  Ik kon destijds door omstandigheden niet aanwezig zijn op de rechtbank en mijn Pro Deo advocaat heeft vermoedelijk niet eens de moeite gedaan om het politieverslag gedeeltelijk voor te lezen en ik werd dus 2 maal zwaar gestraft met 2 voorwaardelijke gevangenisstraffen en 2 zware geldboetes die ik NB niet kan betalen van een minimumpensioen.
  Voorwaardelijke gevangenis, gezien mijn leeftijd (toen 73) en blanco strafregister.
  Maar nu zit ik er wel mee en dan veronderstellen ze dat ik het gerecht, de staat en de politiek nog vertrouw?
  Ze kunnen voor mijn part allemaal “Den boom in” en de builenpest krijgen.
  Het zijn gewoon allemaal WEF marionetten, satanisten en psychopaten van de ergste soort.
  Van ganser harte veel geluk gewenst aan Dries.

  1. Ik vrees dat u hier één en ander overschat. Ja, voor mensen die politiek betrokken zijn is het duidelijk dat dit een politiek proces is, en ja, voor de mensen die politiek betrokken zijn is het duidelijk dat onze vrije meningsuiting ernstig in gevaar is. Maar ik zie jammer genoeg in Vlaanderen nog veel te veel mensen gewoon geen interesse hebben. Of, erger nog, gewoon maar snel de krantenkoppen op HLN lezen of – vooral de oudere generatie – nog blind het VRT nieuws volgen.

  2. Evenzeer een politiek proces als dat destijds tegen het VB (eerste versie). De bedoeling is Dries te veroordelen en zo zijn Burgerrechten af te pakken zodat hij zich niet meer verkiesbaar zou kunnen stellen achteraf, een achterbakse, laffe truc van de Tricolore Repressie Apparaat Foor.

Geef een reactie