Regime sluit activist Tomas Boutens volledig af van bankdiensten

De bekende activist Tomas Boutens is door het regime volledig afgesloten van eender welke bankdienst. Het geld dat hij legaal verdient bij zijn werkgever kan niet meer aan hem uitbetaald worden; zijn huur en lopende uitgaven kan hij niet meer betalen; zelfs een cheque die aan hem uitgeschreven werd kan hij niet meer innen. Dat maakte hij zelf bekend op Facebook.

Het verhaal is hallucinant:

‘ Zoals sommigen onder jullie weten, besliste enkele maanden geleden mijn destijdse bank (BNP Paribas / Fortis) om eenzijdig de klantenrelatie op te zeggen, zonder enige uitleg te verschaffen over de reden.

Snel opende ik een andere rekening bij de enige bank (zover ik weet) waar dat nog onmiddellijk in het kantoor kan, de Bank van de Post. Binnen de kortste keren kreeg ik echter ook hier een schrijven dat ook zij éénzijdig de klantenrelatie besloten te verbreken.

En dus begon de zoektocht naar een nieuwe bank… álle binnenlandse banken werden aangeschreven (en ik bedoel echt álle), en állen antwoordden hetzelfde: “onze bank wenst met u geen klantenrelatie aan te gaan”. Buitenlandse banken proberen dan maar; even vruchteloos. Zelfs bij banken buiten de EU klonk hetzelfde liedje…

Wat leerde wat navragen viavia: dankzij OCAD mag geen enkele bank in binnen- of buitenland mij nog enige vorm van dienst verlenen, op straffe van zelf vervolgd te worden… Waarom? Het zal me een mysterie wezen. Moest men mij verdenken van terrorisme en dat ook hard kunnen maken, dat men mij er dan voor vervolgt zodat ik mij kan verdedigen. Want is dat niet een basis rechtsprincipe; geen straf zonder proces en kans op verdediging?

In elk geval; misschien zou werken met circulaire cheques een uitkomst bieden dan? Tenslotte werk ik al jaren trouw en perfect legaal, voor dezelfde werkgever en moet die mijn loon toch kunnen uitbetalen?

Tegenvaller; een circulaire cheque innen kan ik dus ook niet. Ik sta ‘geblokkeerd in het banksysteem’ waardoor ze hem niet mogen uitbetalen…

Geen overschrijvingen, geen cheques, en een loon cash uitbetaald krijgen is verboden…

Zeker; een basisbankdienst heet een recht te zijn, maar een recht dat men in de praktijk dus wel kan weigeren zoals ik inmiddels geleerd heb.

Er is geen enkel zicht op een uitkomst. Huur? Alimentatie? Telefoon? Elektriciteit? Water? Brandstof? Eten? Er is geen enkele legale manier meer om aan geld te geraken, zelfs niet aan het geld, duizenden euro’s intussen, die mijn werkgever me intussen al achterstallig verschuldigd is…

Ik verdien normaliter voldoende om al mijn kosten te dekken, maar nu ga ik al geruime tijd werken zonder loon… Dit is een straf zonder proces of kans op verweer, meer nog: dit is iemand het leven letterlijk onmogelijk maken.

En waarom eigenlijk? Mijn inkomsten zijn al járen afkomstig van legale arbeid, waarop ik netjes belastingen en bijdragen betaal (terwijl ik nu niet eens zou kunnen gaan stempelen, aangezien ook dat geld niet uitbetaald zou kunnen worden), en mijn uitgaven zijn heus niet van criminele aard. Geen drugs, geen illegale wapens. Nogmaals: moest dat vermoeden er wél zijn, presenteer dan een zaak voor een rechtbank waar er kans op verweer is, maar dit, dit is te belachelijk voor woorden.

Waarom vertel ik dit? Niet om de zielepoot uit te hangen, maar om iedereen duidelijk te maken dat wat heden met mij gebeurt, morgen met eender wie kan gebeuren die niet in de pas van de staat loopt, die niet akkoord gaat, die kritiek heeft…

Deel dit bericht daarom gerust, opdat zoveel mogelijk mensen beseffen hoe deze overheid haar voeten veegt aan de elementaire rechtsprincipes en steeds verder verzakt in totalitarisme.

Tomas Boutens’

Dit is precies waar activisten al jaren voor gewaarschuwd hebben: dat het opheffen van het bankgeheim, de totale controle, het afschaffen van cash geld en de opgedrongen digitalisering leiden naar een technocratische totalitaire staat die het leven van mensen met een afwijkende mening in praktijk onmogelijk zal maken. U kan morgen de volgende zijn.

4 comments

  1. Dit staat ons, de wakkere wappies, allemaal te wachten binnenkort. Geen spuiten? Een ‘foute’ opmerking? … geen geld meer tenzij we nederig het hoofd buigen voor de dictatuur.

  2. Dit gebeurt al lange tijd in andere landen. Het is echt ongelooflijk dat die smeerlappen hier mee weg komen.

    Je zou denken dat je die banken eenvoudig kan aanklagen via het gerecht (schending van mensenrechten?), maar iets zegt mij dat dit weinig tot niets zal uithalen.

    En waar is het Vlaams Belang? Weer aan het zagen over islam, pisrael aanbidden en verder niets?

    Misschien moet Thomas zich aanbieden voor een leefloon. Hij heeft tenslotte geen inkomen, en dat betekent dat hij hiervoor legaal in aanmerking komt. Dan kan hij de sociale diensten (advocaten, enz…) gebruiken om dit onrecht aan te vechten. Je weet maar nooit.

  3. Waarom hebben onze politici van N-VA en VB nooit enig wetgevend werk gedaan om dit in den belziek onmogelijk te maken. We hadden toch al voorbeelden uit Canada(corona-protest) en UK(Farage)

Geef een reactie