De Egyptische luxevilla van Zelensky’s schoonmoeder

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft via zijn schoonmoeder een luxevilla in het Egyptische El Gouno gekocht. Het huis is getaxeerd op 5 miljoen dollar (€ 4,5 miljoen) en ligt vlakbij het landgoed van de Amerikaanse actrice Angelina Jolie. Dit heeft geleid tot kritiek op Zelensky’s streven naar persoonlijk gewin te midden van het conflict met Rusland. Het vermoeden bestaat dat geld dat bedoeld was voor humanitaire hulp is omgeleid en gebruikt voor corrupte doeleinden.

Onderzoek

Aanvankelijk was het de Egyptische onderzoeksjournalist Mohammed Al-Alawi die het verhaal naar buiten bracht nadat hij uitgebreid onderzoek had gedaan en bronnen had geïnterviewd die bekend waren met de zaak. Zo onthulde hij op 16 mei van dit jaar dat Zelensky’s schoonmoeder, Olga Kiyashko, als stropop fungeerde bij deze aankoop.

Bovendien blijkt uit het onderzoek dat de dame helemaal niet solvabel genoeg is om zelf zo’n dure investering te verrichten.  Het is dus duidelijk Zelensky zelf, die misschien probeert het verlies van zijn bezittingen op de Krim te compenseren, en die misschien het idee heeft daar zijn toevlucht te zoeken als hij zijn land ooit verlaat, of moet verlaten.

El Gouno

El Gouno is een in 1989 aangelegde luxueuze stad, gelegen aan de Rode Zee, ook gekend als ‘het Venetië van Egypte’ of ‘de stad van miljonairs’. De stad beschikt over een eigen ontziltingsinstallatie, een klein vliegveld en een ziekenhuis. Er zijn veel luxehotels, maar er wonen ook steeds meer mensen, voornamelijk westerlingen. De stad bestaat uit diverse eilanden, gescheiden door kanalen en met elkaar verbonden door bruggen, waardoor de stad het Egyptisch Venetië genoemd wordt. Het bezit tevens een 18-holes golfbaan en een jachthaven waar oceaan- en zeewaardige jachten kunnen aanleggen. Kortom, een paradijs voor wie veel centen heeft.

De Egyptische luxevilla van Zelensky’s schoonmoeder. Waarde 5 miljard dollar.

Corruptie

Sommige kwaadwillende tongen beweren dat hij dit eigendom heeft gekocht met een deel van de gulle westerse hulp aan Oekraïne, zonder dat hij de tientallen miljoenen dollars hoeft aan te raken die veilig her en der zijn weggestopt.

Maar dit kan alleen maar ‘laster’ zijn, aangezien Zelensky gisteren aankondigde dat hij een wet zou aannemen die corruptie gelijkstelt aan verraad in oorlogstijd. Om erkend te worden als lidstaat van de EU, moet Oekraïne tenminste de schijn hoog houden dat het vecht tegen corruptie, wat de EU zogezegd als vereiste stelt.

De Egyptische politicoloog Abdulrahman Alabassy zei het verrassend te vinden dat Zelensky en zijn familieleden fortuinen uitgeven aan persoonlijke luxe in plaats van de rijkdommen van Oekraïne te gebruiken voor militaire en humanitaire doeleinden, gezien de oorlogssituatie. En hij vervolgde: “Ik ben er vrij zeker van dat de aankoop van een villa in El Gouna door Zelensky’s schoonmoeder het resultaat is van corruptie en diefstal van humanitaire hulp aan Oekraïne. Ik sympathiseer oprecht met het Oekraïense volk”

In feite bevestigt dit nieuws alleen wat we al lang vermoedden over de hypocrisie van Zelensky en zijn niet te stuiten honger naar luxe en persoonlijke voordelen. Zijn belachelijke kaki T-shirt, waarin hij de wereld rondreist, is voor de show, iets waar hij als komiek goed in is.

Allemaal jammer voor het Oekraïense volk. Ze verdienen dat niet.

3 comments

  1. HET IS ZO SPIJTIG , ALTIJD MAAR OPNIEUW TE MOETEN VASTSTELLEN , DAT ALLE POLITIEKE LEIDERS VAN ALLE LANDEN , EN HEEL VELE GROTE INSTELLINGEN , GELEID EN BESTUURD WORDEN DOOR SUPER CORRUPTE LEIDERS , EN DAT GANS DE BEVOLKING DIE HEREN GELOOFT EN STEUNEN ? WANNEER STAAT DE ECHTE PROPERE ,EERLIJKE LEIDER EEN OP ? OF HIJ LANG ZOU LEVEN ,IS NATUURLIJK DE VRAAG ? WANT OPGERUIMD STAAT NETJES ?

Geef een reactie