Pridewalk in Amsterdam opnieuw toonbeeld land in verval

In de Nederlandse hoofdstad Amsterdam werd gisteren voor het zoveelste jaar op rij een ‘Pride Walk’-wandeling gelopen door het centrum van de stad. Mannen volledig ingekleed in het leer, allerlei omgebouwde vrouwen en mannen, mensen die denken dat ze een hond zijn en zich zo verkleden. De gedachte is dat iedereen ‘zichzelf moet kunnen zijn’ en er kwamen op borden teksten voorbij als ‘liefde is liefde’ en ‘iedereen dezelfde rechten’. Met de manifestatie liepen een aantal linkse en extreem-linkse politieke partijen zichtbaar mee en er waren talloze vlaggen te zien, maar opmerklijk genoeg geen Nederlandse.  

Het is iedereen jaar weer een bonte en bizarre verzameling in Amsterdam. Veel van de deelnemers zijn duidelijk in het populaire gedachtengoed getrapt dat je je geslacht zou kunnen veranderen. Zo komen er personen voorbij die denken dat ze een genderfluide persoon, of non-binair of transvrouw zijn. Dat zijn gegevens die de maatschappij volgens de wandelaars móet accepteren. Opvallend is ook hoe de nieuwste modeverschijnsels als klimaatactivisten zich vermengen in deze wandeling, er viel zelfs waar te nemen dat er zoiets is als Queers4Climate.

5 comments

Geef een reactie