Voorpost doopt belgische ambassade in Den Haag om tot Vlaamse ambassade

De nationalistische actiegroep Voorpost heeft gisteren in Den Haag de belgische ambassade omgedoopt tot Vlaamse ambassade. Voorpost liet dit weten via het eigen Telegram-kanaal, waar diverse foto’s en een video te zien zijn van de actie. Activisten plakten alle verwijzingen naar belgië af en bevestigden een Vlaamse vlag aan de voorkant van het ambassadegebouw. Tevens hadden de activisten vlaggen en een spandoek meegebracht met daarop de slagzin ‘Hier en aan de overkant, daar en hier is Nederland!’  

Op 21 juli viert belgië ieder jaar het eigen bestaan en de eedaflegging van Koning Leopold 1 op dezelfde dag in 1831. De belgische staat heeft een nationale feestdag bedacht en ook spreekt koning Filip de mensen toe. Voorpost is een voorstander van de Vlaamse onafhankelijkheid en van het samengaan met Nederland, de organisatie heeft ook afdelingen in Nederland en ze verklaarden hun actie in Den Haag als volgend;  

Vanuit Nederland steunen wij de Vlaamse onafhankelijkheidsstrijd en de uiteindelijke hereniging met Nederland. België barst, de Nederlanden één!

Geef een reactie