Engelse omgebouwde de cel in na oproep geweld, critici zien hierin ‘hypothetische zelfverdediging’  

Begin juli deed de Engelse activist Sarah Jane Baker voor een grote groep demonstranten, op het Londense Trafalgar Square, de oproep om mensen met ‘TERF’-opvattingen in elkaar te slaan, met groot applaus tot gevolg. TERF betekent in de woordenschat van deze activisten, mensen die vinden dat mannen die zich tot vrouw hebben laten ombouwen niet tot de vrouwengroep behoren. De activist had al 30 jaar in het gevang gezeten voor misdaden van gemeen recht en werd na aangifte en verspreiden van de beelden met daarop de oproep – en zwaaiende met de vlag van de terroristische ANTIFA – door de politie opgepakt.  

Dat ging blijkbaar niet zonder slag of stoot want, zo meldt het Engelse nieuwsmedium Dailymail, in eerste instantie kregen verontwaardigde burgers van de lokale politie te horen dat de oproep tot geweld ‘hypothetisch’ was en ‘toegestaan onder de wetten van de vrijheid van spreken’. Al snel werd duidelijk dat vanuit het hoofdbureau van de politie in Londen toch onderzoek werd gedaan en al snel daarna werd de activist ingerekend door de politie.  

De opsluiting als gevolg van de duidelijke oproep tot geweld kan op weinig sympathie rekenen van allerlei extremisten, die hierin een politieke vervolging zien en denken dat ‘transmensen’ slachtoffer zijn van voortdurende aanvallen. Op de sociale media zijn beelden te zien waar deze Sarah Jane Baker op betogingen en andere bijeenkomsten met politici van de Labour-partij het podium deelt. Labour is een linkse politieke partij, waarvan enkele volksvertegenwoordigers steun voor dergelijke opvattingen uitspreken en daarmee dit soort activisten en hun criminele uitspattingen normaliseren.    

Geef een reactie