Allemaal racisten……..

Arme Laetitia!  Op donderdag 1 juni vroeg het openbaar ministerie in Parijs een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar, een boete van €10.000 en vijf jaar onverkiesbaarheid tegen voormalig LREM-parlementslid Laetitia Avia (1985-), die terechtstaat voor morele intimidatie van zeven van haar voormalige parlementaire medewerkers tussen 2017 en 2020. Ze stond terecht voor racisme, seksisme, homofobie en gewelddadig gedrag. De eis van het openbaar ministerie is volgens haar, en haar entourage,  ingegeven door racisme. Natuurlijk, wat had u gedacht?

Verwijzend naar de getuigenissen van de zeven slachtoffers die tussen 2017 en 2020 met Laetitia Avia hebben samengewerkt, was de vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie van mening dat deze feiten kenmerkend zijn voor morele intimidatie. Avia wordt ervan verdacht haar collega’s te hebben vernederd en beschimpt, een ‘klimaat van angst’ te hebben gecreëerd en ‘24 uur per dag’ beschikbaarheid te hebben geëist, evenals onnodige taken die verband houden met haar privéleven. Deze daden hadden gevolgen voor de ‘fysieke en psychologische gezondheid van haar assistenten’, aldus het Openbaar Ministerie.

Bijna identieke beschuldigingen als tegen N-VA-politica Assita Kanko (1980-) werden geformuleerd. Opvallend is dat beide dames van Afrikaanse origine zijn. Nu moeten we wel erkennen dat de Laetitia Avia nog van een ander kaliber is dan Kanko, enfin, dat denken we toch.

Avia die het etiket van ‘taxifobische kannibaal’ meekreeg, omdat ze een beet toegebracht aan een taxichauffeur die haar durfde te vragen om de ritprijs te betalen, dacht wellicht dat haar onschendbaarheid toeliet om niemand meer te moeten betalen.

En dan te bedenken dat het uitgerekend zij was die voorstellen indiende om haat van het internet te weren. Inderdaad, Op 20 februari 2019 –  tijdens een diner georganiseerd door de Vertegenwoordigende Raad van Joodse Instellingen in Frankrijk – kondigde Macron aan dat Laetitia Avia, in navolging van het rapport van september 2018, in mei 2019 een wetsvoorstel zou indienen om haat op het internet intensief te bestrijden.

Van 2017 tot 2019 heeft Laetitia Avia ook nog geprobeerd om het Wikipedia-artikel over haar te laten wijzigen om gênante informatie te verwijderen.

Tja, aan het multiculturele clubje van Macron, moet nog veel geschaafd worden.

One comment

  1. Zouden de linkie winkies al doorhebben dat de moslims niet zo voor transgendertjes zijn ?

Comments are closed.