VB neemt met 3000 militanten symbolisch Brussel in: ‘Doe ze luisteren!’

We staan op een jaar van de verkiezingen van juni 2024, en dus wilde het Vlaams Belang zijn kiescampagne starten in de hoofdstad van Vlaanderen, Brussel. Er werd een symbolische plek gekozen: het Albertinaplein, aan de Kunstberg, in het hart van de hoofdstad, vlakbij het centraal station.

Vele Vlamingen onderschatten de haat van Brusselse linkse Franstaligen tegen alles wat Vlaamsgezind is. Vooral het tonen van de Vlaamse leeuwenvlag is voor hen een gruwelijke beproeving die met alle middelen moet verhinderd worden. En dus besloot de PS de klassieke truuk uit te halen: er werd door links een tegenbetoging aangevraagd, en op basis daarvan verbood PS-burgemeester Close de VB-bijeenkomst, wegens zogezegd ‘te weinig politie’. Ter herinnering: om bij La Boum studentjes uit het Terkamerenbos te meppen werden 1000 (!) agenten en VIJF waterkanonnen ingezet…

Flauwekul dus, en dat was ook het oordeel van de Raad van State: het verbod werd geschorst en de bijeenkomst mocht doorgaan. Een eerste stevig doelpunt voor Van Grieken en de duizenden Vlamingen die uit alle hoeken van Vlaanderen waren toegestroomd.

Plek in gevangenis genoeg’!

Fractieleider Chris Janssens (Vlaams Parlement) gaf Close een veeg uit de pan. ‘ Samen met duizenden Vlamingen zeggen we hier vandaag: je gaat ons niet tegenhouden. Vandaag winnen we van de PS, en volgend jaar van alle andere partijen!’ Fractieleider Barbara Pas (Kamer) stelde vast: ‘ Nooit was het vertrouwen van de burgers in hun politici zo laag. Terecht! Want nooit was de afstand tussen de volgevreten elite in de Wetstraat en de hardwerkende Vlaming in de Dorpsstraat zo groot.’ In een geslaagde regie daalde voorzitter Tom Van Grieken dan de trappen op de Kunstberg af, als slot van zijn 10-daagse wandeltocht door Vlaanderen, waarin hij met vele burgers sprak. ‘ Ik sprak een cafébazin die het slachtoffer werd van een overval, een pink brak, en dat nog helemaal niet verwerkt heeft’, zo vertelde hij. ‘De minister van justitie zegt mij dan: maar mijnheer Van Grieken, de gevangenissen zitten vol. Wel, 40% van de gevangenen is vreemdeling, 30% is hier illegaal. Maak dan plaats en stuur die allemaal terug naar waar ze vandaan komen!’

Tegenbetoging en ‘keer naar uw dorp’

Zoals dat wel vaker in de geschiedenis van het Vlaams Belang het geval was deden de tegenstanders er alles aan om de aandacht voor en het succes van het evenement te vergroten.

Eerste in het rijtje was PS’er Close met zijn dwaze verbod. Vervolgens was er dan de tegenbetoging. Extreemlinks vond het een goed idee om op een warme zomerdag in het zwart gekleed en met bivakmutsen door de straat te marcheren. Deze beelden ‘s avonds op het journaal, met de melding dat het zaakje mee door ‘vredesbewegingen’ werd georganiseerd, zal in meer dan één Vlaamse huiskamer een schaterlach hebben doen klinken. 2-0 voor het VB.

En dan moest de uitsmijter nog volgen: Sven Gatz. Deze liberale ‘minister’ in Brussel, zowaar bevoegd voor het ‘imago van Brussel’, vond het nodig de VB’ers te begroeten met ‘gespuis’, maar vooral met de historisch franstalige racistische belediging ‘keer naar uw dorp’.

‘Keer naar uw dorp’ heeft een beladen geschiedenis. Nadat de Vlamingen in Brussel decennia racistisch gediscrimineerd werden trokken ze in de jaren ’60 met grote betogingen naar Brussel om gelijke rechten te eisen. Ze werden vijandig onthaald door extreme franstalige FDF’ers, die symbolisch hun neus toeknepen voor de ‘stank’ die de ‘Vlaamse boerkes’ verspreidden.

De achterliggende discriminerende mening was: het ‘Vlaams’ is een taaltje van stinkende boeren op de buiten, het Frans is de taal van de beschaafde stad. Precies daar sloot Sven Gatz zich dus bij aan…

De blunder van formaat van Gatz zorgde ervoor dat Twitter ontplofte en het VB-evenement dus nog dagenlang druk besproken werd. En dat was dan 3-0 voor Vlaams Belang.

3 comments

  1. Het drinken van teveel geuze kan ernstige hersenschade teweeg brengen ……

  2. wel , laat ons terugkeren naar vlaanderen zonder brussel . Maar dan ook geen vlaamse centen meer voor Brussel en de nederlandssprekende belgische verraders van vlaanderen .

    1. Aangezien Vlaanderen al jaren en jaren bergen geld heeft moeten afdokken; zeg ik dat wij Brussel EISEN als vergoeding voor al die betalingen. En al die franstaligen en hun vreemdelingen kunnen oprotten!

Comments are closed.