Directeur van Amsterdams debatcentrum valt journalist aan

Yoeri Albrecht, de directeur van debatcentrum De Balie in Amsterdam, heeft na een aantal kritische vragen een journalist aangevallen en getracht zijn microfoon afhandig te maken. Er was media uitgenodigd omdat De Balie een kapotgeschoten Russische tank heeft tentoongesteld in de stad, volgens Albrecht om ‘de kwetsbaarheid en veerkracht van de democratie in Europa’ bespreekbaar te maken. Hij had waarschijnlijk geen rekening gehouden met kritische vragen, want eerst probeerde de directeur van de Balie weg te lopen om vervolgens de microfoon van de verslaggever trachten af te nemen. Iets dat overigens niet lukte.

De tank stond eerder tentoongesteld in Berlijn en in een museum te Groesbeek. Op beide plekken riep het oorlogswapen de nodige kritiek op van vredesactivisten, die hier vooral een verheerlijking van oorlog in zien en graag willen dat de wapenleveringen aan Oekraïne stoppen. Een opvallend gegevens is dat Yoeri Albrecht zelf journalist van beroep is en graag hoog van de toren blaast zich in te zetten voor de democratische ordening, maar daarnaast o.a. ook voorzitter van de Raad van Toezicht van de Open Society Foundation Europe is, een stichting van oligarch George Soros.

3 comments

  1. Wat een aanfluiting !Dit is toch geen vertoon voor een directeur van het debatcentrum De Balie, hij stelt geen prijs op interviews. Wie weet dat hij na het zien van zijn gedrag zijn biezen gaat pakken ?

  2. Ik was vandaag zaterdag ter plaatse in debat met enige mensen, Ukraiense vrouwen werden hysterisch en ook een kennelijk echtpaar, maar die werden keurig kalm geriposteerd door Dimitri Micheloff, die aantoonde dat de tank niet was gebruikt in de russische inval in Oekraine, blijkens het ontbreken van het Z teken. Rt waren ook enige wel goed in geopolitiek en geschiedenis ingevoerde mensen, maar daaronder geen Nederlandse jongeren. Die zijn schier allemaal genavotiseerd.

Comments are closed.