Standbeeld Pim Fortuyn door extreemlinks besmeurd

Linkse extremisten hebben in de vroege uren het beeld van Fortuyn besmeurd met verf. Vandaag is het precies 21 jaar geleden dat de legendarische politicus Pim Fortuyn werd vermoord door de linkse activist Volkert van der Graaf. Elk jaar komen op 6 mei aanhangers en sympathisanten samen bij zijn standbeeld in Rotterdam om hem te herdenken. Op deze wijze tracht men het gedachtengoed van de politicus in leven te houden.

Het is niet de eerste keer dat linkse radicalen de herdenking van Fortuyn verstoren. Vorig jaar werden de twee minuten stilte onderbroken door gemaskerde linkse activisten die leuzen riepen. De politieke partij Leefbaar Rotterdam laat weten dat het beeld zo snel mogelijk wordt schoongemaakt voor de ceremonie van vanavond. Deze vindt plaats om 18:06 bij het beeld van Pim aan de Korte Hoogstraat in het centrum van Rotterdam.

One comment

Comments are closed.