Afkeuring over bliksembezoek Volodymyr Zelensky tijdens Nederlandse Dodenherdenking

Wat gisteren een ingetogen Dodenherdenking voor de Nederlandse slachtoffers van de oorlogen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog had moeten worden, werd verstoord door een bliksembezoek van de Oekraïense leider Volodymyr Zelensky. Die verzocht op deze dag van rouw in Nederland, tijdens een toespraak in het Haagse World Forum, o.a. om meer wapens, hiermee jonge Oekraïners een gewisse dood op te sturen in de oorlog in zijn land. Zelsenksy was hiertoe uitgenodigd door de Nederlandse regering, ook de Belgische premier Alexander de Croo was aanwezig. Door kritische burgers werd schande gesproken van dit bezoek en van ‘schoffering van de Nederlandse oorlogsslachtoffers’.

Opnieuw is voormalig acteur, thans oorlogsleider van Oekraïne, Volodymyr Zelensky een ronde bezig in bevriende landen om daar gelden en wapens op te halen. De Nederlandse regering vond het bij monde van minister-president Mark Rutte nodig om over zijn eerste fysiek bezoek aan Nederland te liegen, sprak in eerder stadium over een verassingsbezoek, maar Zelensky was gewoon uitgenodigd om langs te komen. Hij sprak daarnaast ook met Kamerleden en bij het Internationaal Strafhof.

De toespraak van Zelensky vond goed gehoor bij de aanwezige militairen, Kamerleden en media, die bij zijn aankondiging minutenlang klapten en joelden. Het verhaal van de oorlogsleider spitste zich toe op de vermeende oorlogsmisdaden van Russische zijde en de mogelijke vervolging van Russische leiders voor een tribunaal en daarnaast het dringende verzoek om zoveel mogelijk wapens te leveren.

Minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken liet kort hierna weten dat hij het voorstel van Zelensky steunt om de Russische staatsman Vladimir Poetin in Den Haag voor een speciaal tribunaal te brengen. Ook is de regering van plan om meer wapens naar Oekraïne te sturen. Ongeveer 30 procent van de verstuurde wapens komt bij militairen aan het front terecht, in het hypercorrupte Oekraïne wordt de rest op de zwarte markt verkocht.

De kritiek op dit bezoek was overal te lezen, Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging liet weten het bezoek misplaatst te vinden. “1 dag p/j dat we ONZE oorlogsslachtoffers herdenken. 1 dag. DAT moet op #4mei centraal staan! Niet Zelensky.” Raisa Blommestijn, presentator van Ongehoord Nederland, noemde het bezoek zelfs ‘echt volslagen krankzinnig’, dat we i.p.v. onze oorlogsslachtoffers te herdenken er door Rutte extra wapens worden beloofd voor de oorlog in Oekraïne.

3 comments

 1. Wie is er nu nog zo dom om dit te geloven?
  De oorlog in Oekraïne is ECHT veel echter dan de meeste artikels op deze hyper rechtse kut website

  “7O pRoCeNt VaN dE wApEns WoRden VeRkOcHt” nee dat worden ze niet de enige bronnen die Jullie hebben slaan op niets wie is er nu zo dom om deze artikels te lezen

  1. Klik op de links die o derstreept zijn fucking nitwit

 2. Niks doet de liberale oligarchie liever dan de dood zaaien en oogsten, al helemaal wanneer daarmee tegelijk volksverraad gepleegd kan worden.
  Dit was voor mij geen verbazing, toch jammer dat bepaalde delen van het zogenaamde populistische rechts zich hier niet lieten horen.
  Maar ja we weten allen wel wie wilders enzo in eigendom heeft.

Comments are closed.