D’66 Europarlementariër Samira Rafaela wil critici weren én heeft zwarte lijst samengesteld

Een van de vertegenwoordigers van de extremistische partij D’66 uit Nederland, mevrouw Samira Rafaela, heeft tijdens een zitting in het Europese Parlement laten weten dat ze van de Europese Unie verwacht dat het zich inzet om bepaalde bewegingen te ontmantelen en hun denkbeelden niet toe te staan en dan specifiek de zogenaamde anti-gender bewegingen. Deze behoren zeker geen toegang te hebben tot Europees Parlement. Als antwoord op de felle kritiek van volksvertegenwoordigers liet de politica via de sociale media weten al een zwarte lijst te hebben klaarliggen van organisaties die voor een verbod in aanmerking komen.

Rafaela maakt zich vooral druk om de andere denkbeelden die dergelijke verenigingen hebben. Volgens haar moet de Europese Unie één ideologie uitdragen en moeten we van andere organisaties ‘Niet toestaan hoe ze over andere mensen denken, of het gaat over LHBT-gemeenschappen of over vrouwen of transpersonen’. Dergelijke organisaties horen volgens het liberale EP-lid geen deel uit te maken van de democratische instituties.

Op de bewuste lijst van Samira Rafaela staan organisaties als het Franse ‘La Manif Pour Tous’, bekend van de grote demonstraties tegen het homohuwelijk en het Spaanse ‘CitizenGo’ dat via digitale petities tracht op te komen voor het leven, familie en vrijheid. Hieronder staat de gehele lijst die deze vertegenwoordiger van D’66 heeft samengesteld.

2 comments

  1. Ik ben bedroefd omdat ik niet op de lijst sta …

Comments are closed.