Aan het Noordeinde in Den Haag hebben gisterenavond een dertigtal mensen hulde gebracht aan de Vader des Vaderlands op zijn geboortedag 24 april. Er werd een bloemstuk bij het standbeeld van Willem van Oranje gelegd, onder aanvoering van twee nationalistische organisaties, te weten Voorpost en Geuzenbond. Verder was een spandoek met de tekst ‘ik zal handhaven’ zichtbaar, werden Prinsenvlaggen meegedragen en waren een drietal toespraken te horen. De deelnemers eindigden met de drie volksliederen van de Nederlanden, gedurende de herdenking van een klein uur, enkele nieuwsgierigen bleven staan om de toespraken te beluisteren.

De herdenking werd geopend door Florens van der Kooi van Voorpost Nederland, hij liet weten dat dit een jaarlijks terugkerend evenement wordt, waarmee de organisatie het belang van Willem van Oranje voor Nederland wil benadrukken. Esly van Voorpost sprak een historisch verhaal uit en roemde daarin de opofferingsbereidheid van Willem van Oranje, die bezittingen en leven in de waagschaal stelde voor Nederland, met de wens van de spreker dat het Nederlandse volk vandaag meer inzet en durf toont om de gevaren die ons nu bedreigen tegen te gaan.

Jan van de Geuzenbond liet de toehoorders weten de daadkracht van Willem van Oranje te bewonderen. Hij riep de jeugd op actief te worden in nationalistische organisaties en op te komen voor de Nederlandse taal en cultuur, tegen de geatomiseerde samenleving. Naast de drie volksliederen en het leggen van een bloemstuk, werd ook de ‘Eed van Trouw’ aan de Nederlanden voorgelezen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d