Wijlen Juul Kabas (1944-2022) ‘die ging werken met een bazas’, heeft er in ‘volks-Vlaamse’ kringen naar hartenlust over mogen zingen en stak er, naar verluidt, zijn ‘ernstiger’ broer Marc zelfs al eens mee naar de kroon. Heeft u zich wel eens laten verleiden tot de vraag ‘Hoe de Juul zaliger dat heeft weten te flikken’, beste lezer(es)? En heeft u wellicht ook gelezen wat de politiek ‘uiteraard foute’ Barbara Pas over werken denkt te vertellen te ‘mogen’ hebben? Als er èèn domein in aanmerking komt voor regionalisering, is dat toch zèker wel de arbeidsmarkt, meent de VB-fractieleidster: ‘De huidige versnippering noemt zij terecht een belemmering voor de deelstaten om op de arbeidsmarkt een gestroomlijnd en werkbaar beleid te kunnen voeren. Wat de federale Vivaldi-regering van Alexander De Croo wil bereiken met haar asymmetrisch beleid, vindt het VB, bij monde van zijn welbespraakte Barbara, in ’t geheel nièt beantwoorden aan de noden van de deelstaten. Hoegenaamd gèèn oplossing, vindt zij, omdat een goed arbeidsmarktbeleid ook goede vruchten moet opleveren, terwijl wie een slecht beleid voert, daar ook de gevolgen van moet dragen. Anders gaat de werkzaamheidsgraad in Wallonië nooit deftig stijgen en blijft Vlaanderen de melkkoe van Wallonië en ‘daar wensen wij uiteraard ook een einde aan te maken’.

En van melkkoe gesproken, een recent onderzoek heeft uitgewezen dat van de inwijkelingen liefst 44 percent, slechts een fractie minder dan de helft, nièt aan het werk is. Wiè had het daar weer over de aantrekkingskracht van onze arbeidsmarkt?! Aan onze belgische – excuus, Vlaamse – kust kijken de bewoners, zowel autochtoon als ingeweken, daar al een ferm stuk minder negatief tegenaan, want daar hebben helderziende bewindslieden Dalilla Hermans in stelling gebracht, omdat die niet alleen van de arbeidsmarkt, maar van schier àlle markten thuis heet te zijn. Al poogde Europees VB-parlementslid Tom Vandendriessche haar dwars te bomen – of hoe zeg je dat in ’t Europees parlementariees? – door om haar ontslag te krijten wegens ‘ongeschikt om dit project te leiden’. ’t Strafste is dat de dwarsbomer werd bijgetreden door een meute van 26 praatbarakkers (rakkers, zeg dat wel) uit 4 verschillende fracties en 12 Europese lidstaten. Stuk voor stuk mensen die werken; dat zie je van hier! Of kan u dat van hier nièt zien, beste lezer? Vraag dan eens een rondleiding aan in die instelling waarvan u – belastingbetaler, nietwaar? – een van de werkgevers bent. En nu als de bliksem aan ’t werk! Hangt mijn kabasje klaar? Zo-ot!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Zijn ’t zotten die werken of mensen van hier?”

  1. Tzijn zotten die werken

    Werken ? Doe ik niet meer aan mee. Ze kunnen mijn kloten kussen. De allochtonen doen dat ook niet. Waarom ik dan wel ???

Trending

%d